Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Julestemning uten julemarked

Julestemning uten julemarked

Mye blir annerledes med årets julefeiring. Av smittevernhensyn blir årets julemarked i Stavanger sentrum avlyst, men julepyntede sentrumsgater står klare til å ta imot alle som vil komme tidlig i gang med julehandelen. Nytt i år en julepyntet bypaviljong.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Grunnen til avlysningen er at det ikke er mulig å gjennomføre julemarkedet og samtidig følge anbefalingene i smittevernforskriften. Også i flere andre norske byer, som Bergen og Egersund, utgår tradisjonsrike julemarkeder av samme årsak.

– Reglene sier at det maksimalt kan være 200 personer et arrangement. Ikke 200 til enhver tid, men for hele arrangementet totalt. I tillegg må alle besøkende registrere seg, sier direktør bymiljø og utbygging i Stavanger kommune, Leidulf Skjørestad. Han forklarer at reglene er laget så strenge for at det skal være mulig å gjennomføre smittesporing ved et eventuelt utbrudd.

– Kom tidlig i gang med julehandelen
Stavanger sentrum AS (STAS) har likevel lagt til rette for god julestemning i sentrumsgatene, med lys og juletrær i gatene og julepyntede butikkvinduer. Nytt i år blir også en julepyntet bypaviljong. Sammen med butikkenes smittteverntiltak, legger det til rette for at alle kan følge ordførerens oppfordring om å bruke sentrum til julehandelen.