PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Koronastøtte til næringslivet

Mer koronastøtte til næringslivet

Stavanger kommune deler ut nye 21,7 millioner kroner i koronastøtte til det lokale næringslivet for å sikre arbeidsplasser og aktivitet.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Fargegata i Stavanger

Stavanger kommune har gjennom flere runder tildelt sårt trengt økonomisk støtte til det lokale næringslivet. Nå er det mer statlig koronastøtte på vei, og i første omgang prioriteres serveringsbransjen.

- Vi er opptatt av å lage ordninger som treffer godt der hvor midlene trengs mest. Gjennom hele pandemien har vi hatt løpende kontakt med aktørene i reiselivet, sentrumsforeningen og serverings- og utelivsbransjen. Selv om noen opplever økt besøk og aktivitet, er vi kjent med at en del fortatt sliter med etterslep på grunn av inntektstap etter en krevende vårsesong. Vi håper at alle relevante aktører søker innen 17.september, sier næringssjef Anne Woie.

Disse aktørene får støtte nå

  • Serveringsbransjen tildeles 7 millioner kroner etter samme modell som i april og juni 2021. Denne gruppen kan søke om støtte innen 17. september i dette skjemaet. Støtten deles ut som bagatellmessig støtte.
  • Som et tiltak for å skape aktivitet for reiseliv og Stavanger sentrum er det foreslått å tildele 7 millioner kroner til STAS og Region Stavanger. Saken behandles i formannskapet i september.

Flere får støtte i løpet av høsten

  • I løpet av høsten vil det lyses ut 3 millioner kroner til nye virksomheter som har startet etter 1. august 2019. Kriterier og utlysning planlegges i løpet av september.
  • Det vil også etableres en ny ordning for lokale virksomheter i Stavanger. Det er avsatt totalt 5 millioner kroner til denne ordningen som vil gjelde for aktører som har falt utenfor generelle statlige kompensasjonsordninger eller som har mottatt øvre grense for offentlig bagatellmessig støtte de siste tre årene. Kriterier og utlysning planlegges i løpet av september.

Håper støtte bidrar til økt aktivitet

Prioriteringene ble vedtatt av kommunalutvalget 24. august 2021 og Stavanger kommune har som ambisjon å dele ut midlene raskt.

- Vi håper at tildelingen av mer koronastøtte kan bidra til å sikre verdifulle arbeidsplasser og sørge for økt aktivitet for bedrifter som har vært direkte eller indirekte berørt av strenge smitteverntiltak, sier  Woie.

Kontaktinformasjon:

Media: Næringssjef Anne Woie: 995 12 623 

Generelle spørsmål om koronastøtte: Innbyggerservice: 51507090