2. Nyheter
  3. Lærlingerekord i Stavanger

Lærlingerekord i Stavanger

Aldri før har så mange ønsket å bli lærling i Stavanger kommune.

lærlinger i Stavanger

Da Brita Dueland kikket over innkomne søknader fra folk som ønsker å bli lærlinger i kommunen kunne hun konstatere en solid rekord. Dueland leder Opplæringskontoret, og har ansvaret for rekruttering av lærlinger.

- Da jeg sjekket torsdag morgen 7. februar var det kommet inn 250 søknader. Et så høyt tall har vi aldri tidligere hatt. Og fortsatt er det noen timer igjen til fristen går ut, smiler hun.

Til sammenligning kom det inn 122 søknader i fjor.

Arbeidskraft

Målet med lærlingordningen er å rekruttere god arbeidskraft til organisasjonen. Stavanger kommune tilbyr læreplasser innen områdene helse, barne- og ungdomsarbeid, IKT, kontor og kjøkken.

- Dette viser jo at kommunen er en attraktiv arbeidsplass, og at arbeidet med rekruttering har vært vellykket, sier hun.

I år er det felles lærlinginntak for Stavanger, Finnøy og Rennesøy. Fristen for å søke læreplass går ut 7. februar.

Les mer om lærlingeordningen.

Kontaktperson:

Brita Dueland