PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Mange bader gratis

Mange flere barn i svømmehallene

1.-5.klassinger i Stavanger besøker svømmehallene i bydelene mye mer enn før, etter at de fikk gratiskort til hallene. De fleste har med seg en voksen, som også kommer inn uten å betale.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Gratisordningen ble innført i høst etter et vedtak i kommunalstyret for oppvekst. Elever i 1-5.klasse ved skolene i Stavanger fikk gratis adgang i åpningstidene for publikum i Tastahallen, Hetlandshallen, Hundvåg svømmehall og Kvernevik svømmehall. Ordningen gjelder om lag 7 790 elever i de kommunale grunnskolene og 240 elever i friskolene.

Elevene får gratiskortet på skolen, og kan ta en voksen med seg i svømmehallen.

Totalt for denne ordningen er det registert 6 663 besøk i september, oktober og november. 3 835 er elever og 2 828 er voksne i følge med elevene.

Av bydelshallene er det Hundvåg og i Kvernevik som er best besøkt av barn. Disse to hallene har flere timer åpent for publikum og det er hinderløype i bassengene lørdag og søndag.  I de to hallene bader nå dobbelt så mange barn i alderen 4-16 år, sammenlignet med i fjor høst, viser tall fra september, oktober og november.

Hetlandshallen og Tastahallen har mer begrensede åpningstider og tradisjonelt lavere besøkstall, men også der er økningen i antall barn som bader solid. I Tastahallen hopper fire ganger så mange mellom 4 og 16 år i bassengene, sammenlignet med høsten 2018, mens i Hetlandshallen er besøkstallene fem ganger så høye.

Over nyttår vil også elevene i 1-5.klasse på Finnøy og Rennesøy og de andre Ryfylke-øyene i Stavanger kommune, og bassengene i Rennesøyhallen og på Finnøy sentralskule, bli med i gratis-ordningen.

Kommunalstyret for kultur og idrett blir orientert om hvordan det går med tilbudet om gratisbading på sitt møte 18. desember.