2. Nyheter
  3. Nå kommer utleiesparkesykler

Nå kommer lovlige utleie-sparkesykler

Fra morgenen fredag 13. mars blir det lovlige sparkesykler for utleie å se i Stavanger sentrum.

noen sparkesykler oppstilt på fortau

Tre leverandører har inngått avtale med kommunen om å få drive utleie av sparkesykler i Stavanger, foreløpig som en prøveordning ut dette åretDe kan plassere ut inntil 100 sykler hver.

I løpet av våren vil dermed inntil 300 elektriske sparkesykler være plassert ut rundt om i byen, og en av leverandørene har varslet at de setter ut de første syklene fra klokken 6 om morgenen, fredag 13. mars.

– Slik det ser ut nå, vil de elektriske sparkesyklene som leies ut bli et godt supplement til bysyklene som folk leier gjennom billett-appen til Kolumbus, sier leder for veiseksjonen i Stavanger kommune, Trygve Petter Nilsen.

– Mens bysyklene har lang rekkevidde, og hentes og leveres på faste stasjoner, vil sparkesyklene foreløpig kun være egnet  korte avstander i og rundt sentrum av byen.

Leverandørene ser ikke ut til å legge opp til utleie utenfor de helt sentrumsnære områdene.

Nilsen ber de som bruker el-sparkesykkel spesielt om å sette den fra seg slik at sykkelen ikke er i veien for andre, for eksempel rullestolbrukere, blinde og svaksynte.