Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Nå kommer utleiesparkesykler

Nå kommer lovlige utleie-sparkesykler

Fra morgenen fredag 13. mars blir det lovlige sparkesykler for utleie å se i Stavanger sentrum.

noen sparkesykler oppstilt på fortau

Tre leverandører har inngått avtale med kommunen om å få drive utleie av sparkesykler i Stavanger, foreløpig som en prøveordning ut dette åretDe kan plassere ut inntil 100 sykler hver. 

I løpet av våren vil dermed inntil 300 elektriske sparkesykler være plassert ut rundt om i byen, og en av leverandørene har varslet at de setter ut de første syklene fra klokken 6 om morgenen, fredag 13. mars. 

– Slik det ser ut nå, vil de elektriske sparkesyklene som leies ut bli et godt supplement til bysyklene som folk leier gjennom billett-appen til Kolumbus, sier leder for veiseksjonen i Stavanger kommune, Trygve Petter Nilsen.

– Mens bysyklene har lang rekkevidde, og hentes og leveres på faste stasjoner, vil sparkesyklene foreløpig kun være egnet  korte avstander i og rundt sentrum av byen. 

Leverandørene ser ikke ut til å legge opp til utleie utenfor de helt sentrumsnære områdene. 

Nilsen ber de som bruker el-sparkesykkel spesielt om å sette den fra seg slik at sykkelen ikke er i veien for andre, for eksempel rullestolbrukere, blinde og svaksynte.