PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ny avtale skal inkludere flere i arbeidslivet

Ny avtale skal inkludere flere i arbeidslivet

Stavanger kommune har signert en samarbeidsavtale med stiftelsen Helt med, som skal inkludere personer med utviklingshemning i det ordinære arbeidslivet.

På bildet fra venstre: Stina Løkke direktør for helse og velferd, Hanne Kluge jobbspesialist, Anita Camilla Kvamsøe rådgiver i Stavanger kommune, Adam Berge HELT MED, Jarle Eknes daglig leder HELT MED og ordfører Sissel Knutsen Hegdal.

Feiret signeringen hos ordføreren. Fra venstre, Stina Løkke direktør for helse og velferd, Hanne Kluge fra Helt med, Anita Camilla Kvamsøe rådgiver i Stavanger kommune, Adam Berge fra Helt med, Jarle Eknes daglig leder for Helt med og ordfører Sissel Knutsen Hegdal.

– Kommunen trenger arbeidskraft og må derfor legge til rette for å inkludere de som står utenfor, for de er en fantastisk ressurs. Jeg kjenner på glede og motivasjon til å jobbe med arbeidsinkludering, sa en fornøyd ordfører Sissel Knutsen Hegdal etter signeringen mandag 22. april.  

Ordføreren understreket at samarbeidsavtalen med Helt med er et skritt i riktig retning for å inkludere flere i arbeidslivet, og hun har store ambisjoner for arbeidet. 

Stillinger i kommunale og private virksomheter 

Personer med utviklingshemming eller utviklingsforstyrrelser, har i alle år hatt vanskeligheter med å bli inkludert i arbeidslivet. Den nye avtalen med Stavanger kommune gjelder for inntil 20 personer i denne målgruppen til stillinger i ti kommunale og ti private virksomheter, og planen er å utvide prosjektet.  

– Dette betyr mye for målgruppen vår, som får en bedre mulighet for jobb i Stavanger kommune. Jeg håper det sikrer jobb til alle som er i denne gruppen i byen, sier Jarle Eknes, daglig leder for Helt med.

Han forteller at mange i denne gruppen ikke vet at det finnes muligheter i det ordinære arbeidslivet. Med god kontakt med næringslivet har Eknes stor tro på at samarbeidet med kommunen vil gi mye til mennesker med utviklingshemming.  

Søker flere arbeidsgivere  

Det er Helt med som får ansvaret for å opprette stillinger, rekruttere arbeidstakere og gi oppfølging. En kontaktperson i Stavanger kommune er med i tilretteleggingen for å skape et best mulig samarbeid for alle parter.  

Har din virksomhet lyst til å samarbeide om arbeidsplasser gjennom Helt med, ta kontakt! 

Les mer om stillingene og søk her: Jobbmuligheter i Stavanger

Les mer om stiftelsen Helt med og jobben de gjør: Hjem - Helt Med  

Kontaktpersoner: 

Anita Camilla Kvamsøe, rådgiver i Stavanger kommune
Tlf, 51508807 
Camilla.kvamsoe@stavanger.kommune.no 

Hanne Kluge, jobbspesialist Helt med 
Tlf, 412 80 831 
hanne@heltmed.no