PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Rekordtilskudd til nytt Biofyringsanlegg

Rekordtilskudd til nytt Biofyringsanlegg

Stavanger kommune har fått  et rekordstort tilskudd  til å bygge et biofyringsanlegg på Søra Bråde

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Stavanger kommune har mottatt 9 530 000 kroner fra Miljødirektoratet til å etablere en sentral for produksjon av biokull. Dette er den største tildelingen Stavanger kommune noen gang har fått, og gjør det mulig å erstatte anlegget ved Søra Bråde på Revheim som i dag benytter fossil gass som energikilde. 

Nytt konsept  

Kommunen har blitt tildelt midlene fra Miljødirektoratets støtteordning Klimasats. Midlene er et viktig bidrag arbeidet med å gjøre energiproduksjonen i Stavanger mer miljøvennlig. Anlegget skal bygges som en sentral som ved å fyre med biomasse produserer biokull og varme til boligene på Søra Bråde. Prosjektet skal være et samarbeid mellom Stavanger kommune og Lyse Neo som eier og drifter dagens anlegg. 

- Dette er en svært viktig tildeling, og gir oss mulighet til å satse på en ny og miljøvennlig måte å behandle biomasse og produsere biokull og varme, sier Kjell Trodahl i byggforvaltningen i Stavanger kommune. 

Biomasse blir en ressurs 

I produksjonen av biokull bindes CO2 i kullet, noe som er positivt for miljøet, samtidig som man ved å brenne biomasse benytter et produkt som tidligere gikk til avfall som en ressurs.  
 
- Biokull er et ettertraktet produkt, og ved å forvandle biomasse fra et problem til en ressurs, samtidig som vi reduserer egne utslipp, gjør denne tildelingen fra Miljødirektoratet det mulig for oss å ta et viktig steg for en mer miljøvennlig energiproduksjon, sier miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus.   

Les mer om biokull