PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Sikkerhetshull i bestillingsløsning

Sikkerhetshull i bestillingsløsning

Torsdag 7. mars ble Stavanger kommune varslet om et sikkerhetshull i bestillingsløsningen Aktiv kommune. Feilen ble rettet umiddelbart og gjelder ikke sensitive personopplysninger.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Aktiv kommune er en selvbetjeningsløsning som kommunene Stavanger, Fjell, Ålesund og Bergen tilbyr sine innbyggere for leie av idrettsanlegg og skolelokaler. I forbindelse med registreringen blir privatpersoner bedt om å oppgi personopplysninger som personnummer, navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Sikkerhetsavviket gjelder disse opplysningene.

Datatilsynet varslet

Etter at varselet om avviket kom torsdag 7. mars klokken 15.30 satte de fire kommunene straks i gang arbeid med å utbedre avviket. Datatilsynet fikk muntlig varsel da avviket ble kjent og ble varslet skriftlig tirsdag 12. mars.

- Vi beklager at dette avviket har skjedd, og vil nå varsle de berørte, sier digitaliseringsrådgiver Eva Jenseg i Stavanger kommune. Som ledd i videre tiltak, har kommunene engasjert eksterne sikkerhetseksperter til å kontrollere løsningen.