PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Stavanger er smartest på transport

Stavanger er smartest på transport

Stavanger er kåret til Norges smarteste by for sitt offensive og nytenkende arbeid innen mobilitet.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bilde fra prisutdelingen

På bildet: Fra venstre: Vegdirektør Bjørne Grimsrud, kommunalråd John Peter Hernes og samferdselsminister Jon Georg Dale

Statens vegvesen har sammen med transportbransjeorganisasjonen ITS Norge foretatt en kartlegging av status på smartby-arbeidet i 44 norske kommuner. Prisen ble overrakt av samferdselsministeren under Arendalsuka, hvor mobilitet og smarte byer er et av hovedtemaene. 

- Modig og nytenkende

- Stavanger har utvist modighet og nytenking. Gjennom samhandling og helhetlig arbeid med areal, transport og by-/tettstedsliv har byen løftet mobiliteten i en mer bærekraftig retning. De deler sine erfaringer og får andre med, sa samferdselsminister Jan Georg Dale da han mandag delte ut Mobilitetsprisen 2019. 

Stavanger kommune legger ned mye arbeid i å legge til rette for sykkel og elbil på ulike måter. Kommunen samarbeid regionalt for å legge til rette for et framtidsrettet og effektivt kollektivtilbud.

Mobilitetsprisen for smarte og bærekraftige byer deles ut av Statens vegvesen for å synliggjøre og spre kunnskap om alt det positive som skjer innen smart og bærekraftig mobilitet i norske byer. 

Regionalt samarbeid

Smarte byer-arbeidet favner vidt. Men i denne kåringen er det lagt vekt på smart og bærekraftig mobilitet. 

- Denne prisen viser at vi lykkes med viktige aktiviteter på tvers av en rekke fagfelt i kommunen. Men det er også resultatet av et godt og bredt regionalt samarbeid, med aktører fra offentlig sektor og næringslivet, sier smartbysjef Gunnar Crawford i Stavanger kommune.