2. Nyheter
  3. Tjensvoll legesenter flytter en periode

Tjensvoll legesenter flytter en periode

Kommunen overtar driften av Tjensvoll legesenter i januar 2024. Legekontoret stenges den første uka og to dager i andre uka. Legesenteret holder til på Mariero fra og med 10. januar mens lokalene på Tjensvoll pusses opp.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Et blått stetoskop og hjørnet av en pc.

Tidligere i år ble det politisk vedtatt å endre driftsformen ved Tjensvoll legesenter, fra vanlig selvstendig næringsvirksomhet til kommunalt legesenter der legene er selvstendig næringsdrivende. Dette ble gjort for å fortsatt sikre et fastlegetilbud i nærområdet. Stavanger kommune skal drifte legekontoret, mens legene driver egen næringsvirksomhet fra kontoret. Sykepleier og helsesekretærer ved Tjensvoll legesenter fortsetter videre, nå som kommunalt ansatte.

Flytter ut mens lokalene pusses opp

Den nye driftsformen vil gjelde fra januar 2024. Men før legesenteret kan tas i bruk må lokalene, som eies av Stavanger kommune, pusses opp. Legesenteret må i en periode holde til på Mariero. På grunn av flytting vil Tjensvoll legesenter vil derfor være helt stengt den første uka i januar, samt to dager i uke 2. Pasienter med akutte behov kan kontakte Hafrsfjord legesenter på 51 91 96 96 i tidsrommet 2.-9. januar. Fra og med 10. januar vil Tjensvoll legesenter holde til i Langflåtveien 33 på Mariero. Telefonnummeret vil fortsatt være 51 89 70 30.

Ulike driftsformer i Stavanger

Stavanger kommune har snart tre legesentre som drives som kommunalt legekontor med næringsdrivende fastleger (såkalt 8.2-kontorer). Finnøy legekontor, som er veletablert, mens Tjensvoll legesenter og Forus/Gausel legesenter starter 1. kvartal 2024. Tre legesentre drives som helkommunale legesentre der også legene er kommunalt ansatt: Lervig legesenter, Kvernevik legesenter og Rennesøy legesenter.