2. Nyheter
  3. Vaksinebuss og Torgveien 15C overtar vaksineringen

Vaksinebuss og Torgveien 15C overtar vaksineringen

Fra mandag 4. oktober foregår koronavaksineringen i en ny vaksinebuss og i Torgveien 15C.

Vaksinebussen i Stavanger.

Massevaksineringen i Forum Expo er ferdig torsdag 30.september, men koronavaksineringen fortsetter i Stavanger kommune. Vaksinebussen er på veien fra og med mandag 4. oktober. Det er også mulig å bestille tid for vaksinering i Torgveien 15C som ligger i nærheten av Kilden. Eller ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

I Torgveien 15C blir det kun bestilling, i vaksinebussen blir det kun drop in. Begge steder tilbys begge de to vaksinetypene som er i bruk i Stavanger; Pfizer og Moderna.

Vil ha opp vaksinedekningen

Selv om andelen som har tatt dose 1 nærmer seg 90 prosent i Stavanger og nesten 84 prosent har tatt dose 2, er det fortsatt lav vaksinedekning i yngre aldersgrupper. Bare 81 prosent av de mellom 25 og 39 har tatt dose 1 og i underkant av 73 prosent har tatt dose 2.

– Det er spesielt denne aldersgruppen vi ønsker å nå med vaksinebussen. Vi oppfordrer alle som ikke har vaksinert seg til å stikke innom vaksinebussen og få satt vaksinen. Det er enkelt, det er gratis og gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom. Når mange tar vaksinen beskytter vi også samfunnet som helhet, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Vaksinebussen stopper her!

Ordfører (og reiseleder) Kari Nessa Nordtun ønsket velkommen til vaksinebussen.

Over 160 000 stikk i Forum

Første stikk i massevaksineringsfasen ble satt i Forum Expo 21. april. Siste sprøytestikk i Forum settes torsdag 30. september om kvelden. Det er hovedsakelig de mellom 18 og 64 år som er vaksinert i Forum. Det er satt til sammen ca. 163 250 vaksinestikk i vaksinesenter Forum (både dose 1 og dose 2). Det meste som ble satt på en dag var 2386 doser. Ca. 50 personer har vært på jobb daglig. Stavanger kommune har samarbeidet med frivillige organisasjoner som Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Stavanger sanitetsforening om vaksineringen i Forum.

Kontaktperson for media:

Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd