PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Samfunnsutvikling
  3. Smartbyen Stavanger
  4. Snakkebobla

Snakkeboblå

Nær, åpen og nyskapende. Den nye campingvognen går under navnet Snakkeboblå, og er en rullende manifestasjon av kommunens verdier. Snakkeboblå skal gjøre oss mer tilgengelig for innbyggerne, og gjøre det enklere å få gang på drøsen.

Prosjektleder i områdesatsingen på Storhaug, Oda Skagseth står foran campingvogna.

Prosjektleder i områdesatsingen på Storhaug, Oda Skagseth.

Ei dame står på andre siden av gaten og myser på campingvogna. Hun smiler; det står «hvordan går det nabo» på arabisk, sier hun til oss. Og samtalen er i gang. Prosjektleder i Områdesastingen på Storhaug, Oda Skagseth har plassert campingvognen på Midjord for å starte en dialog med innbyggerne om hvordan de har det på Storhaug. 

- Vi vil være et blikkfang og skape interesse hos forbipasserende. Vi håper campingvognen er med på å senke terskelen for å ta en prat med oss om nabolaget sitt, sier Skagseth.    

Snakkeboblå er et samarbeid mellom Områdesatsingen på Storhaug og smartbyavdelingen. Nå tester vi hvordan den fungerer i praksis i møte med innbyggerne. 

En dame og to gutter ser på gampingvogna. Gutten peker på en snakkeboble der det står hei på polsk.

Jambo jirani - det er jo mitt språk! 

Jambo jirani, eller «hei, nabo» som vi sier her. Campingvogna er dekorert med snakkebobler med budskap på ti ulike språk. Språkene og valgt ut i samarbeid med flyktningtjenesten med mål om å nå ut bedre til våre internasjonale innbyggere. Campingvognen har fått navnet «Snakkeboblå» og vil være et viktig verktøy for innbyggerdialog, og en mobil møteplass mellom kommunen og innbyggerne. Erfaring så langt er at snakkeboblå treffer, både store og små, og at det å kommunisere på denne måten på forskjellige språk treffer.  

Langsiktig satsing på innbyggerinvolvering  

I Stavanger kommune skal vi legge til rette for aktive lokaldemokrati og sikre et godt samspill mellom kommunen og innbyggerne. Dette er også et mål i områdesatsingen på Storhaug.

En oransje vest med teksten nisj eller josj henger foran campingvognen.

Dette er ikke første gang kommunen bruker campingvogn som utgangspunkt for innbyggerdialog. Tidlig i områdeløftperioden på Storhaug hadde vi en retro campingvogn som utgangspunkt for arrangementer og dialog. Denne var veldig populær og huskes enda av mange naboer. Vognen brukes nå av en sosial entreprenør i Storhaug Unlitmited som en arbeidsbase, ettersom den ikke egner seg så godt for rulling lengre. Den nye campingvognen skal sørg for en kontinuitet og være et synlig symbol der innbyggere og kommunen møtes.

Kontaktinformasjon

Portrettbilde av Inger Hanne Vikshåland.

Inger Hanne Vikshåland

seksjonssjef innovasjon

Mobil:
452 92 828
E-post:
inger.hanne.vikshaland@stavanger.kommune.no