Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Helse og omsorg
  3. Hjemmetjenester
  4. Hjemmehjelp

Hjemmehjelp

Kort fortalt

  • Hjemmehjelpstjenesten gir praktisk bistand til alminnelig rengjøring av rom som er i daglig bruk, klesvask, sengetøyskift og hjelp til å bestille husholdningsvarer
  • Hjemmehjelp (praktisk bistand) blir gitt etter visjonen "Hjelp til selvhjelp". Målet er at tjenesten skal støtte den som får hjelp til å ha et aktivt liv og klare seg selv best mulig.
  • Her finner du serviceerklæring for praktisk bistand - hjemmehjelp

Hva gjør du hvis du har behov for hjemmehjelp?

Har du behov for hjemmehjelp, fyller du ut et søknadsskjema for helse- og sosialtjenester. Ferdig utfylt skjema sender eller leverer du til det helse- og velferdskontoret du tilhører

Hvis du har spørsmål om tjenesten eller lurer på hvordan du skal gå fram, kan du ta kontakt med ditt helse- og velferdskontor for veiledning.

Det er kommunen som avgjør hvor mye hjelp du får (ifølge vedtak), og som følger opp kvaliteten på tjenesten.

Betaling for hjemmehjelp

Du må betale en egenandel for hjemmehjelp. Se listen over egenandelene som gjelder

Rengjøringsredskaper

Skal hjelperen kunne gi deg best mulig hjelp, må arbeidsforholdene legges til rette. Utstyret hjemmehjelperen bruker må være tilgjengelig, funksjonelt og rent. Med utstyr menes for eksempel støvsuger og langkost/mopp med regulerbart skaft, rengjøringsmidler, vaskemaskin, bøtte, klut og lignende. 

Kontaktinformasjon

Stavanger

Tlf: 51 91 43 50

Rennesøy

Tlf: 51 72 04 00

Finnøy

Tlf: 51 71 47 64

Tilleggstjenester

Du har mulighet for å kjøpe tilleggstjenester i enkelte kommunedeler. Dette vil være tjenester som ikke er en del av vedtak om hjemmehjelp. Kjøp av tilleggstjenester avtales direkte mellom deg som bruker og leverandøren du benytter. Du betaler leverandøren som utfører tilleggstjenestene selv.