2. Helse og omsorg
  4. Covid-19: Meldeplikt for arrangementer

Covid-19: Meldeplikt for arrangementer

kort fortalt

• Arrangører av arrangementer som har lov til å samle mer enn 20 personer må melde dette til Stavanger kommune. Dette gir bedre mulighet for smittesporing.
  • Meldesystemet er ikke en godkjenningsordning, og du kan ikke søke om lov til å gjennomføre arrangementer som bryter med smittevernsreglene.
  • Meldeplikten gjelder inntil videre.
  • Meldingen skal sendes senest 5 dager før oppstart av arrangementet.
  • Det er ikke nødvendig å melde inn private sammenkomster med inntil 20 personer.
  • Den som utpekes som arrangør, har ansvar for at arrangementet oppfyller kravene i covid-19-forskriften, og at gjennomføringen skjer i tråd med smittevernreglene.

Meld inn ditt arrangement

Arrangør av arrangementer som har lov til å ha mer enn 20 deltakere skal sende melding om dette til Stavanger kommune.

Gå til skjema for melding av arrangement.

• Meldingen skal sendes via elektronisk meldesystem og inneholde opplysninger fastsatt av Stavanger kommune.
  • Meldingen skal sendes senest 5 dager før oppstart av arrangementet.

Regler som gjelder:

Det oppfordres til å holde arrangementer heller utendørs enn innendørs.

Personer som ikke er beskyttet og som kommer fra områder med høyt smittetrykk bør ikke oppsøke arrangementer i andre kommuner.

Private arrangementer: Antallet deltakere på private sammenkomster i leide lokaler/på offentlig sted begrenses til 50 innendørs og 100 utendørs. Hjemme anbefales maks 10 gjester.

Offentlige arrangementer: Maks antall personer avhenger av

• om det brukes koronasertifikat/testing
  • om det er faste tilviste plasser
  • om det er ute eller inne

Se regjeringen.no for detaljer.

Det er meldeplikt for de arrangementene som har lov til å være flere enn 20 personer. Disse arrangementene må registeres på kommunens nettside.

Disse arrangementene trenger ikke meldes inn:

• Mindre arrangement med inntil 20 deltakere.

Utendørs arrangement på offentlig sted er søknadspliktig, og har egne rutiner, i tillegg til meldeplikten.

Tilsyn

Kommunen kan føre tilsyn med offentlige og private arrangement.

Spørsmål?

Ta kontakt med informasjonstelefonen for korona på telefon 51 50 72 20 eller epost til postmottak.innbyggerservice@stavanger.kommune.no