2. Helse og omsorg
  4. Covid-19: Meldeplikt for arrangementer

Covid-19: Meldeplikt for arrangementer

kort fortalt

• Arrangører av arrangementer som har lov til å samle mer enn 10 personer må melde dette til Stavanger kommune. Dette gir bedre mulighet for smittesporing.
  • Meldesystemet er ikke en godkjenningsordning, og du kan ikke søke om lov til å gjennomføre arrangementer som bryter med smittevernsreglene.
  • Meldeplikten gjelder til og med 31 mai.
  • Meldingen skal sendes senest 5 dager før oppstart av arrangementet.
  • Det er ikke nødvendig å melde inn private sammenkomster med inntil 10 personer.
  • Den som utpekes som arrangør, har ansvar for at arrangementet oppfyller kravene i covid-19-forskriften, og at gjennomføringen skjer i tråd med smittevernreglene.

Meld inn ditt arrangement

Arrangør av arrangementer som har lov til å ha mer enn 10 deltakere skal sende melding om dette til Stavanger kommune.

Gå til skjema for melding av arrangement.

• Meldingen skal sendes via elektronisk meldesystem og inneholde opplysninger fastsatt av Stavanger kommune.
  • Meldingen skal sendes senest 5 dager før oppstart av arrangementet.

Regler som gjelder:

Arrangementer

Arrangementer som samler personer fra flere kommuner, bør utsettes eller avlyses.

Reglene for arrangementer er som følger:

Maks ti personer på private sammenkomster utenom i eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Maks 20 personer utendørs.

Maks 10 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 50 personer på innendørs idretts- og kulturarrangement som samler deltakere under 20 år fra samme kommune.

Maks 100 personer på arrangementer innendørs hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser.

Maks 200 personer på arrangementer utendørs, men 600 personer (fordelt på 3 kohorter á 200 personer) hvis de sitter på faste tilviste plasser og det er to meters avstand mellom kohortene.

Det er meldeplikt for de arrangementene som har lov til å være flere enn 10 personer. Disse arrangementene må registeres på kommunens nettside.

Disse arrangementene trenger ikke meldes inn:

• Mindre arrangement med inntil 10 deltakere.

Utendørs arrangement på offentlig sted er søknadspliktig, og har egne rutiner, i tillegg til meldeplikten.

Tilsyn

Kommunen kan føre tilsyn med offentlige og private arrangement.

Spørsmål?

Ta kontakt med informasjonstelefonen for korona på telefon 51 50 72 20 eller epost til postmottak.innbyggerservice@stavanger.kommune.no