Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Næring og arbeidsliv
 3. Koronamidler til næringslivet

Tildeling av koronamidler til næringslivet

Stavanger kommune har i flere runder delt ut koronastøtte til næringslivet gjennom de statlige kompensasjonsordningene, for å sikre verdifulle arbeidsplasser og kompetanse.

Information in other languages

Det er for tiden ingen aktive utlysninger av koronamidler til næringslivet. Aktuelle utlysninger vil offentliggjøres her. 

Stavanger kommune med 17 millioner til lokale bedrifter 

Torsdag 20 januar ble det vedtatt at serveringsbransjen i Stavanger tildeles i overkant av 17 millioner kroner. Pengene er fordelt på totalt 105 bedrifter. 

- Vi vet at serveringsbransjen står i svært tøffe tider, og har vært sterkt rammet av skjenkestoppen som ble innført i midten av desember i fjor.  Jeg håper denne støtten vil bidra til å hjelpe dem gjennom denne perioden, sier Anne Woie, næringssjef i Stavanger kommune.  

Kompensasjonsordningen gjelder lokale virksomheter i Stavanger som har blitt direkte rammet av den nasjonale skjenkestoppen som ble innført fra midnatt, natt til 15. desember 2021. Pengene som nå deles ut er på totalt 17.118.538 kroner. Tildelingen ble vedtatt av Stavanger formannskap torsdag 20. januar, og skal utbetales så raskt som mulig.  

Her kan du lese mer om bakgrunnen for tildelingen 

Ny koronastøtte i februar 

Det jobbes allerede nå med en ny, sjette runde med koronastøtte til et bredere næringsliv. Kriterier for søkere vil bli klart i midten av februar.   

Vi har hatt kontakt med mange næringsdrivende og har fått innspill til hvordan koronarestriksjoner har hatt direkte og indirekte konsekvenser for driften. Vi vil ta med oss alle innspill når vi nå skal foreslå nye kriterier for neste utlysning sier Woie. 

Kontaktdetaljer: 

Næringssjef Anne Woie, tlf 995 12 623  

Oversikt over tidligere tildelinger

Tildelingsrundene har vært rettet mot ulike grupperinger av næringslivet i kommunen. Støtten ses i sammenheng med hvilke næringer som er rammet av nasjonale og lokale smitteverntiltak, og er en del av statens kompensasjonsordning for næringslivet.

5. tildelingsrunde

Søknadsfrist for 5. tildelingsrunde var 10. januar 2022. Stavanger formannskap vil vedta fordelingen i møtet 20. januar 2022. 

3. tildelingsrunde ble fordelt slik

 • 7 millioner kroner til Stavanger sentrum AS og Region Stavanger som fellestiltakt for reiseliv og handel. Les vedtaket her. 
 • 6,695 millioner kroner fordelt til 80 virksomheter innen serveringsbransjen med skjenkebevilgning, fordelt etter store, mellomstore og små foretak. Les vedtaket her. 
 • 2,99 millioner kroner til nye virksomheter etablert etter august 2019. Les vedtaket her. 
 • 5 millioner kroner fordelt til 49 virksomheter i Stavanger som har falt utenfor generelle statlige kompensasjonsordninger eller som har mottatt øvre grense for offentlig støtte de siste tre år. Les vedtaket her. 

I 4. tildelingsrunde ble ikke Stavanger kommune tildelt midler fra regjeringen. 

1. og 2. tildelingsrunde ble fordelt slik

 • 5 millioner kroner til Stavanger sentrum AS og Region Stavanger til fellestiltak for reiseliv og handel. Les vedtaket her. 
 • 56,58 millioner kroner som direkte kompensasjon til lokalt næringsliv, totalt 269 virksomheter.
  Les de to vedtakene her og her.

Les om tidligere utlysninger her