2. Nyheter
  3. Alle med mistanke om covid-19 testes

Alle med mistanke om covid-19 testes

Etter anbefaling fra FHI starter Stavanger kommune testing av alle med mistanke om covid-19. Med mistanke menes fortsatt i hovedsak feber, hoste eller tungpustethet.

Hvis du er alvorlig syk skal du fortsatt kontakte fastlege eller legevakt på 116 117  for helsehjelp.

Nye testkriterier fra 12.08:

Kontakt fastlegen din hvis du lurer på om du er smittet av covid-19. Fastlegen henviser til testing.

Fra 12.08.2020 kan du ringe koronatelefonen for testing på 51 91 40 30 og avtale tid uten å be om fastlegens vurdering først, dersom du:

• har akutt luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19
  • kan ha blitt smittet med covid-19 som nærkontakt, eller etter reise i «rødt» eller «gult» land de siste ti dagene.

Koronatelefonen er åpen 08.30-15.00 mandag-fredag og 10.00-14.00 lørdag og søndag.

Du kan også ringe Stavanger kommunes informasjonstelefon om korona 51 50 72 20 mandag-fredag 09.00-16.00.

Folkehelseinstituttet gir råd og veiledning om på tlf. 815 55 015.

Hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du ikke gå på jobb, skole eller i barnehage. Mistenker legen din at symptomene du har har tyder på covid-19, skal du isoleres hjemme til testsvar foreligger. Legen vurderer også om husstandsmedlemmer skal i karantene. Det kan ta tre døgn før du får prøvesvar.