2. Nyheter
  3. Bassengproblemer Tastahallen

Bassengproblemer i Tastahallen

Varmtvannsbassenget i Tastahallen er under rehablitering, på grunn av problemer med pussen under flisene i bassengområdet. Dette er reklamasjonsarbeid etter at hallen ble rehabilitert. Også hovedbassenget er rammet og må gjennom reparasjoner.

Oppdatert 15. januar 2019

Problemet i Tastahallen er at pussmørtelen som ble brukt under rehabiliteringen i 2011-2013 ekspanderer, og fører til at fliser løsner og sprekker. All puss som ble brukt under rehabiliteringen fjernes, før bassengene bygges opp på ny.

Entreprenøren som utførte arbeidene under rehabiliteringen i tok på seg ansvaret, og reklamasjonsarbeidene ble satt i gang høsten 2018 etter en lengre periode med utredninger og avklaringer.

Dessverre var skadeomfanget større enn forutsatt, og det gått en del tid med på å finne løsninger på problemene, og reparere skadene. I tillegg til bygningstekniske rådgivere, har kommunen engasjert Norges fremste bassengekspert fra SINTEF, slik at vi blir sikre på at vi får en varig løsning i Tastahallen.

Høsten 2019 ble det avgjort at også flisene i bunnen av bassenget fjernes, når det først skjer reparasjonsarbeid. En type lim brukt under disse flisene har forårsaket flere reklamasjonssaker andre steder, og det vil kommunen unngå i Tastahallen.

Arbeidene med varmtvannsbassenget i Tastahallen vil vare ut over vinteren og våren 2020. Utpå nyåret vet vi mer om når bassenget kan åpnes igjen.

Hovedbassenget stenger senere

25-metersbassenget i Tastahallen holder åpent for trening og publikum inntil videre.

Det var i varmtvannsbassenget skadene var størst, fordi det har varmere vann enn det større 25-metersbassenget. Dermed pussen ekspanderte mørtelen raskere der.

Det er også synlige skader på fliser i hovedbassenget. Det er ennå ikke bestemt når det må stenge for rehabilitering, men når det skjer, vil også arbeidet med dette bassenget kunne ta lang tid.