Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Bassengproblemer Tastahallen

Bassengproblemer i Tastahallen

Varmtvannsbassenget i Tastahallen er under rehablitering, på grunn av problemer med pussen under flisene i bassengområdet. Dette er reklamasjonsarbeid etter at hallen ble rehabilitert. Også hovedbassenget er rammet og må gjennom reparasjoner.

Oppdatert 15. januar 2019


Problemet i Tastahallen er at pussmørtelen som ble brukt under rehabiliteringen i 2011-2013 ekspanderer, og fører til at fliser løsner og sprekker. All puss som ble brukt under rehabiliteringen fjernes, før bassengene bygges opp på ny.

Entreprenøren som utførte arbeidene under rehabiliteringen i tok på seg ansvaret, og reklamasjonsarbeidene ble satt i gang høsten 2018 etter en lengre periode med utredninger og avklaringer. 

Dessverre var skadeomfanget større enn forutsatt, og det gått en del tid med på å finne løsninger på problemene, og reparere skadene. I tillegg til bygningstekniske rådgivere, har kommunen engasjert Norges fremste bassengekspert fra SINTEF, slik at vi blir sikre på at vi får en varig løsning i Tastahallen.

Høsten 2019 ble det avgjort at også flisene i bunnen av bassenget fjernes, når det først skjer reparasjonsarbeid. En type lim brukt under disse flisene har forårsaket flere reklamasjonssaker andre steder, og det vil kommunen unngå i Tastahallen.

Arbeidene med varmtvannsbassenget i Tastahallen vil vare ut over vinteren og våren 2020. Utpå nyåret vet vi mer om når bassenget kan åpnes igjen.

Hovedbassenget stenger senere

25-metersbassenget i Tastahallen holder åpent for trening og publikum inntil videre.

Det var i varmtvannsbassenget skadene var størst, fordi det har varmere vann enn det større 25-metersbassenget. Dermed pussen ekspanderte mørtelen raskere der.

Det er også synlige skader på fliser i hovedbassenget. Det er ennå ikke bestemt når det må stenge for rehabilitering, men når det skjer, vil også arbeidet med dette bassenget kunne ta lang tid.