PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Dårlig luftkvalitet

Dårlig luftkvalitet i Stavanger

Det er kaldt, vindstille og ingen nedbør. Dermed er vi inne i en periode med dårlig luftkvalitet. Helsesjefen ber utsatte grupper om å være oppmerksomme på svevestøv og luftforurensning.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Resultatene fra målestasjonene i Stavanger viser perioder med høye konsentrasjoner av svevestøv. Værtypen med kaldt, stille vær og lite nedbør gjør at støvet som blir produsert, ikke slås til bakken eller blir tynnet ut og spredd med vinden.

Værmeldingen varsler ingen nedbør frem mot helgen. Det betyr at det mest sannsynlig blir fortsatt forurensning med svevestøv i bynære strøk. 

Utsatte grupper bør være obs
Utsatte grupper når det gjelder helsepåvirkning av forurensningen er gravide, spedbarn og barn. Disse er særlig følsomme fordi lungene er under utvikling. Barn eksponeres mer på grunn av mer forurensning i forhold til kroppsvekt enn voksne.

– Spesielt utsatte grupper er også de som allerede har sykdommer i luftveissystemet og hjerte-karsystemet, som astma og hjertekrampe. Eldre kan ha dårligere lungefunksjon og er derfor mer sårbare, sier helsesjef Frank van Betten i Stavanger kommune.

Helsesjefen opplyser at Vegvesenet og kommunen øker gaterenholdet på utsatte strekninger så lenge perioden pågår.

Luftkvaliteten i Stavanger kan følges på denne nettsiden