Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Dårlig luftkvalitet

Mye veistøv gir dårlig luftkvalitet

Det siste døgnet er det registrert høye støvverdier i luften. Med det været som er varslet framover kan luftkvaliteten forbli dårlig noen dager.

Tre målestasjoner overvåker luftkvaliteten i Stavanger. Akkurat nå er det mye forurensning knyttet til biltrafikk med eksos og støv som gir røde utslag innimellom.

Enkelte grupper er utsatt

Forurenset luft kan gi folk med astma, luftveislidelser og hjerte-/karsykdommer helseproblemer. Helsesjefen fraråder derfor disse utsatte gruppene, samt barn og unge, gravide og eldre, å oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Sjekk luftkvaliteten!

Binder støv og vasker veier

Statens vegvesen og Stavanger kommune la mandag kveld ut magnesiumklorid på veiene for å binde støvet. Dette fortsetter de med til personell og maskiner er klare til ekstraordinær gatevask. Disse tiltakene gjelder på utvalgte strekninger.

Vasker om natten

Gatevaskingen på store veier vil foregå på nattestid. Vaskingen er nødvendig for å få bort støvet, men kan medføre perioder med støy, ifølge Statens vegvesen.