Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. En uke mot vold

En uke mot vold

Stavanger kommune arrangerer en uke mot vold i forbindelse med FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

På FNs dag mot kvinnevold 25. november åpner ordfører Kari Nessa Nordtun "En uke mot vold" i Stavanger med en samling i Folkets Hus for virksomhetsledere i kommunen.

Kurs og arrangementer hele uken

Hele uken vil det bli avholdt kurs og arrangementer både for ansatte i kommunen, samarbeidspartnere og for innbyggere. Hensikten er å øke kunnskapen om vold, synliggjøre eksisterende tilbud, samt bidra til at flere får hjelp.

Hovedprogram

Kurser som er åpne for innbyggere

Onsdag 27.11: Barn som lever med vold i familien, ved barneverntjenesten og Alternativ til vold (ATV). Kurset er både for ansatte i kommunen og for innbyggere. Kinosal 5, Sølvberget kl. 12-15.

Onsdag 27.11: Foreldrekurs om ungdom og digitale medier, ved Krisesenteret. Åpent for alle, men påmelding er ønsket. Møteplassen, Sølvberget kl. 18-20.

Uke mot vold for første gang

Det er første gang Stavanger kommune har en kampanjeuke mot vold i nære relasjoner. Volden har mange uttrykk; fysisk, psykisk og seksuell vold, sosial og økonomisk vold, samt trusler om vold mot en som står voldsutøveren nær. Kvinner, barn og menn i alle sosiale lag av befolkningen er utsatt for vold.

Alvorlig kriminalitet

Vold i nære relasjoner er alvorlig kriminalitet, et angrep på grunnleggende menneskerettigheter og et folkehelseproblem. Uken mot vold er et av tiltakene i Handlingsplanen mot vold i nære relasjoner for perioden 2019-2020.