PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. En uke mot vold

En uke mot vold

Stavanger kommune har en kampanjeuke mot vold i nære relasjoner 23.-27. oktober. Fire arrangementer er åpne for publikum

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bildet viser en ung person som taster på en rosa mobiltelefon

NETTOVERGREP: Et av foredragene som er åpent for publikum handler om hvordan forebygge overgrep mot barn på nettet.
Stavanger kommune

Stavanger kommune har en årlig kampanjeuke mot vold i nære relasjoner i oktober. Årets tema er "Grenser". Vold i nære relasjoner er et alvorlig samfunnsproblem, og kan i ytterste konsekvens føre til at liv går tapt. Kampanjeuken mot vold er et tiltak i Stavanger kommunes handlingsplan mot vold i nære relasjoner, Trygg - fri fra vold. Handlingsplanen ble vedtatt i kommunestyret 5. september 2022.

- Kampanjen har som mål å øke kunnskapen om vold, synliggjøre eksisterende tilbud og bidra til at flere ber om hjelp, sier direktør helse og velferd Stina Løkke.

Fire arrangementer åpne for publikum

Fire av arrangementene er åpne for publikum. De er gratis og uten påmelding:

Mandag 23.10, kl. 18:00–20:30: Spesialvisning av filmen «Natt» av Mona J. Hoel, med påfølgende paneldebatt. Bruk koden NATTSPESIAL på www.odeonkino.no for å få gratisbillett.

Tirsdag 24.10, kl. 17:00–18.30: Foredraget «Å sette sammen bitene» av Martin Eia Revheim, prestesønn som vokste opp med vold. Møteplassen, Stavanger kulturhus. 

Torsdag 26.10, kl. 13:00–15:00: Foredraget «Alder som risikofaktor» av spesialrådgiver John I. Kristiansen i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Møteplassen, Sølvberget. 

Fredag 27.10, kl. 13:00–15:00: Foredraget «Hvordan forebygge overgrep mot barn på internett» av politiadvokat Fredrik Martin Soma. Møteplassen, Sølvberget.

Foredrag og digitale faglunsjer for ansatte

Vold kan ta mange former; fysisk, psykisk, seksuelt, materielt og økonomisk. Grov omsorgssvikt, æresrelatert vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse er eksempler på vold. Kampanjeuken har mange ulike foredrag for de ansatte i Stavanger kommune, med mange innfallsvinkler til voldsproblematikken. De spenner fra synspunktet til et offer for vold, til hvordan forstå vold og hvordan avdekke og håndtere vold i nære relasjoner.