PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Foreslå din kandidat til ny klima- og miljøpris

Foreslå din kandidat til ny klima- og miljøpris

Stavanger kommune deler ut en klima- og miljøpris. Vinneren mottar 50 000 kroner, og kommunens innbyggere oppfordres til å foreslå kandidater.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Grøntområde nedenfor Vannasen

I Stavanger er det satt i gang mange tiltak og prosjekter for å forbedre det fysiske miljøet, eller for å redusere klimagassutslippene. For å hedre de som jobber for å gjøre samfunnet vårt mer bærekraftig, vil Stavanger kommune fra i år dele ut en årlig klima- og miljøpris. 

Vil involvere innbyggerne 

Stavanger kommune ønsker å involvere kommunens befolkning i nominasjonsprosessen. Miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus håper mange benytter muligheten til å nominere kandidater som har iverksatt et klima- eller miljøtiltak i sitt nærmiljø. 

Selv om man må vise til et konkret tiltak i nominasjonen, så forteller miljøvernsjefen om en pris med lav inngangsterskel. 
 
- Vi ønsker mange nominasjoner. Det skjer mye positivt, og dette er en fin mulighet til å gi anerkjennelse og til å vise bredden i klima- og miljøarbeidet som gjøres ute i kommunedelene. Enten det gjelder tiltak for å redusere klimagassutslipp eller andre prosjekter for å ta vare på natur og miljøsier miljøvernsjefen.  

Hun forteller videre at prisen kan gå til bedrifter, organisasjoner eller personer som har gjort en lokal innsats for klima og miljø. 

Hyllest og premiepenger 

Prisvinneren mottar 50 000 kroner, som for eksempel kan brukes til å utvikle prosjektet videre. Det blir også plantet et tre i kommunedelen vinneren kommer fra 

 Det bor mange kreative, løsningsorienterte og miljøbevisste mennesker i Stavanger kommune. Vi håper å få inn nominasjoner fra alle kommunedelene i Stavanger. Gjennom denne prisen ønsker vi å gi de som går foran i arbeidet med å gjøre samfunnet vårt mer bærekraftig, den oppmerksomheten de fortjener, avslutter hun.  

Fristen for å sende inn forslag er 1. august, og vinneren blir kunngjort den 20. september.  

Her finner du mer informasjon og lenke til innsendingskjema