PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ny belysning på Vålandstårnet

Ny belysning på Vålandstårnet

Det nyrestaurerte Vålandstårnet har fått ny belysning, som framhever landemerket og detaljene i tårnet. Men av og til skal det sette farge på tilværelsen, som under Rosa sløyfe-aksjonen i oktober.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Vålandstårnet i ny belysning

Ny belysning framhever landemerket på Vålandshaugen. Ved spesielle anledninger settes det farge på lyset og tårnet.
Foto: Jarl Hoogstad, Lyse

Til vanlig tårnet opplyst i et nøytral hvitt lys, som framhever tårnets detaljer og gjør det godt synlig fra byen og bydelene rundt Våland.

Ved spesielle anledninger kan kommunen velge å skifte farge på tårnet, som for eksempel nå gjennom hele oktober, når Kreftforeningen markerer Rose sløyfe-aksjonen. De har tidligere fått rosa lys på Valbergtårnet, men også den belysningen kommer mer til sin rett mot Vålandstårnets hvite fasade. 

Det må ikke settes fargefilter foran lampene på Vålandshaugen, slik som på Valberget. Den nye belysningen kan nemlig styres fra mobiltelefonen eller PCen til utvalgte lysmestere.

Å legge farget belysning på landemerket på toppen av Vålandshaugen vil likevel bare skje ved spesielle anledninger, så ikke effekten av fargeleggingen blir borte.

Prosjektleder for den nye belysningen er Hilde Uberg i Park og vei i Stavanger kommune, som har samarbeidet med Lyse og lysdesigner Torun Lie.