PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ny varmepumpeordning

Nå kan man søke om støtte fram til 25. oktober

Fra 5. oktober kan boligeiere i Stavanger søke om støtte til kjøp av luft-til-luft varmepumpe. Om det blir flere søknader enn det er satt av midler til, vil det avgjøres på loddtrekning hvem som får støtte.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

varmepumpe

Sommerens støtteordning til kjøp av varmepumper var over i løpet av noen få dager. Da var alle midlene som var satt av til tilskuddsordningen brukt opp. Denne gangen blir det ikke først-til-mølla-prinsippet.

– Da vi lanserte støtteordningen i sommer, kom det veldig mange søknader veldig raskt og mange rakk ikke å søke. Nå legger vi inn en søknadsfrist og det vil det være en mulighet for å søke i tre uker. Hvis det kommer flere søknader enn vi har midler til, vil det bli loddtrekning på hvem som får støtte, sier Jane Nilsen Aalhus, miljøvernsjef i Stavanger kommune.

Søknadsskjema og vilkår for støtteordningen finner du på denne siden.

JaneNilsenAalhus varmepumpe
Jane Nilsen Aalhus, miljøvernsjef i Stavanger kommune

Fra 5. til 25. oktober vil alle boligeiere som ikke fikk innvilget søknad i sommer, kunne søke. Det gjelder også de som allerede har kjøpt en luft-til-luft varmepumpe, så sant den er kjøpt etter 1. juli i år. Det kan kun søkes om støtte til én varmepumpe per boenhet.

– Men ta vare på kvitteringen. Og det er viktig at varmepumpen installeres av godkjent montør. Mange lurer også på om man må ha kjøpt varmepumpe før man søker, men det trenger du ikke, sier Aalhus. 

Støtten kan utgjøre inntil 40 prosent av kostnadene for kjøp og montering av varmepumpen, men ikke mer enn 6000 kroner per varmepumpe. Det vil si at støtten blir på 6000 kroner hvis kjøp og montering til sammen koster 15 000 kroner eller mer. 

– En varmepumpe er et godt energisparetiltak, og er bra både økonomisk og miljømessig, forteller Aalhus.

– Vi vil at flere i Stavanger skal få seg varmepumpe, derfor kan du søke om støtte til kjøp og montering, sier Kari Nessa Nordtun, ordfører i Stavanger kommune.

Søknadsskjema og vilkår for støtteordningen finner du på denne siden.