PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Parkering ved akebakker

Parkering forbudt ved akebakker fra 1. desember

Fra 1. desember blir det parkeringsforbud i seks av akebakkene i og ved vei i Stavanger.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Akebakke i mørket, med flombelysning og noen barn som aker

Akebakken på sørsiden av Vålandshaugen. (Foto: Rune J Thingdal)

– Vinteren og snøen i Stavanger kommer ofte raskt og uventet. Vi gjør dette for å skape trygge og gode akeforhold for barna, forteller Dagfrid Persdatter, trafikkansvarlig i Stavanger kommune.

Parkeringsforbudet vil i første omgang vare i tre måneder, med mulighet for forlengelse. Forbudet gjelder for akebakken i Agent Kiellands gate, Dalsetveien, Emmausveien, Vardeveien, Edvard Grieg vei og Marsteinveien. Her finner informasjon om akebakkene og parkeringsforbudet.

– Jeg forstår at det kan oppleves som unødvendig å forby parkering lenge før akesesongen er i gang, og at det vil gi færre parkeringsplasser ved disse veiene i noen måneder. Men vi setter sikkerheten til barna først, sier Persdatter.

– Tidligere år har vi hatt eksempler på at biler har stått parkert i flere uker der barna kommer fykende. Bileierne dro på ferie da veiene var bare, og over natta starta akesesongen. Vi innfører derfor parkeringsforbudet i god tid før den første snøen faller, slik at vi unngår unødvendige uhell og skader.

Kart over akebakken i Agent Kiellands gate
Deler av Agent Kiellands gate er en av seks gater som får parkeringsforbud fra 1. desember.

Om det er nok snø for aking, blir ni akebakker i eller ved bilveier i Stavanger uten varsel markert med varselskilt eller sperringer. Parkeringsforbudet gjelder for seks av disse akebakkene, selv om det ikke er snø og akeforhold. Her finner informasjon om akebakkene og parkeringsforbudet.