PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Sender ut SMS om vaksine

Sender ut SMS om vaksine

Stavanger kommune sender i disse dager ut en SMS til innbyggere som er 65 år og eldre for å minne om å ta influensa- og koronavaksine.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Alle over 65 år anbefales å ta både influensa- og koronavaksine fordi de er blant risikogruppene som kan få alvorlig sykdomsforløp av begge sykdommer. I Stavanger kommune kan begge vaksinetyper fås samtidig hos fastlegen. Influensavaksine tilbys ved de fleste apotek, mens Stavanger kommune har avtale med seks apotek om koronavaksinering.

-Vi sender ut SMS som en påminnelse om at vaksinene tilbys, fordi vi merker at mange ikke har fått det med seg, sier smittevernoverlege Ruth L. Midtgarden som også er fastlege.

Koronavaksine er gratis, også hos fastlege og apotek.

FHI ønsker bedre vaksinedekning

SMS-en går ut til 23.000 innbyggere som er 65 år og eldre. Folkehelseinstituttet ønsker å få opp vaksinedekningen mot influensa og korona. Mange ble innlagt på sykehus på grunn av influensa- eller koronasykdom det siste året. Mange innleggelser betyr stor belastning på helsetjenesten, og at mange får et alvorlig sykdomsforløp.

Influensa- og koronavaksine i høst