2. Nyheter
  3. Stavanger først ute med nasjonal bestillingsløsning for koronatesting

Stavanger først ute med nasjonal bestillingsløsning for koronatesting

Helsenorge.no har utarbeidet en nasjonal løsning for bestilling av koronatest på nett. Løsningen testes ut i Stavanger.

Testsenteret i Stavanger

- Vi er den første kommunen, og den første interkommunale tjenesten – altså legevakten – der innbyggerne kan ta i bruk timebestilling for koronatest via helsenorge.no, sier Guro Hafnor Røstvig, kommuneoverlege i Stavanger.

Stavanger er allerede i gang med bruken av den nye løsningen, og så langt har alt gått smertefritt. Løsningen tas i bruk av Randaberg og Sola i løpet av kort tid. De tre kommunene samarbeider som kjent om legevakttjenesten.

Helsenorge er det offentlige helsenettstedet for innbyggere i Norge, og innholdet blir levert av ulike aktører i helsesektoren. Norsk helsenett har drifts- og forvaltningsansvaret for Helsenorge.

Alt i ett

Hafnor Røstvig forteller at målet er å gjøre timebestilling lett tilgjengelig for innbyggerne på en felles plattform.

- I den nye løsningen vil innbyggerne få bestille test, få prøvesvaret samt koble seg på fastlege ved behov for oppfølging. Det vil være en stor forbedring for innbyggerne, sier kommuneoverlegen.

Stavanger ble kontaktet av Norsk helsenett og journalleverandøren CGM, og bedt om å teste løsningen som kan bli et nasjonalt tilbud på sikt. Oslo kommune benytter allerede det samme systemet for helsestasjonstjenester, men det er altså ikke testet ut på områder som dekker flere kommuner samtidig.

- Det eksisterer mange ulike løsninger for testbestilling i ulike kommuner i Norge, og det har vært et klart ønske å få en god og samlet løsning for dette.

- Den nye løsningen er tidsbesparende for kommunene som mottar testbestillingene. Vi håper at flere vil ta den i bruk så snart som mulig, sier Nina Ulstein, produktansvarlig for Helsenorge.

Stor pågang

Pågangen etter å få testet seg er stor i Stavanger-regionen.

- Tirsdag i forrige uke var den foreløpige toppen. Da ble 641 personer testet på teststasjonen på Tjensvoll. Til sammen ble over 3000 testet mellom mandag 21.09 og søndag 27.09, forteller kommuneoverlegen.

Les alt om Stavanger kommune og korona.

Kontaktperson:

Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd: 992 98 461
Guro Hafnor Røstvig, kommuneoverlege, 477 80 454

Bilde av teststasjon 2 som er et stort hvitt telt.
Teststasjon 2 vil bli tatt i bruk ved behov. Foreløpig er det nok kapasitet i teststasjon 1 ved Stavanger Forum.