2. Nyheter
  3. Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes letter på koronatiltakene

Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes letter på koronatiltakene

Fredag 5. februar opphører de regionale forskriftene for kommunene på Nord-Jæren. Kommunene går dermed over til å følge de nasjonale smitteverntiltakene.

Fortsatt gjelder registreringsplikt for arrangementer.

- Smittesituasjonen i vår region har bedret seg betydelig den siste tiden og det er nå faglig forsvarlig å gå over til de nasjonale smitteverntiltakene. Takket være innsatsen til innbyggerne våre har de strenge tiltakene som ble innført ved årsskiftet virket.

- Derfor blir det nå anledning til å lette på tiltakene, sier de fire ordførerne i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes.

Ordførerne understreker at de nasjonale smittevernreglene fortsatt setter sterke begrensninger, og at det er stor usikkerhet knyttet til den britiske koronamutasjonen. Dersom smittesituasjonen skulle forverre seg, vil det bli aktuelt å gå tilbake til strengere tiltak igjen.

Følgende regler gjelder fra og med fredag 5. februar:

• Sykehjem: Besøksrestriksjoner og en sterk anbefaling om bruk av munnbind.
  • Arrangementer: Registreringsplikt opprettholdes
  • Alkohol: Skjenking av alkohol i forbindelse med matservering blir tillatt.
  • Munnbind: Påbud om munnbind på offentlig sted opphører. Men munnbind er fortsatt anbefalt hvis du ikke kan holde koronameteren.
  • Buss og tog: Anmodning om å ikke reise kollektivt faller bort, men det anbefales å begrense kollektivreiser.
  • Treningssentre: Treningssentre kan holde åpent.
  • Kommunale svømmehaller og idrettshaller: De fleste hallene vil holde åpent. Sjekk den enkelte hallens hjemmeside for mer informasjon.
  • Private sammenkomster: Private sammenkomster i og utenfor eget hjem følger nasjonale retningslinjer. Anbefalingen her er inntil fem gjester i eget hjem, og inntil 10 personer utenfor hjemmet, for eksempel i leide lokaler - 20 dersom dere er utendørs.

Se de nasjonale smitteverntiltakene her

Informasjon om covid-19 i Stavanger kommune