PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Testing i klasser og avdelinger med smitte

Testing i klasser og avdelinger med smitte

Alle barn i skoleklasser eller avdelinger i barnehager med pågående smitte skal være hjemme fredag 17. desember. De samme barna testes med hurtigtest fredag morgen og mandag morgen. De må ha negativt resultat fra hurtigtest mandag før de kan vende tilbake til skole og barnehage.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Med pågående smitte menes positive tilfeller hos ansatt/barn/elev i en barnegruppe eller klasse siden mandag denne uken. 

Med disse grepene håper helsesjef Runar Johannessen å dempe smittespredningen i skoler og barnehager.      

Håper på færre i karantene

- Barn som har testet positivt vil dermed bli hjemme og gå i karantene sammen med foreldre og søsken. De vil dermed ikke spre smitte på avdelinger eller i barnehager. Det at vi får begrenset smitten er hovedargumentet, men vi krysser fingrene for at vi på denne måten unngår at mange barn og ansatte må i isolasjon og karantene gjennom julen, sier Johannessen.

Tiltakene vil også gjelde for elever i skoleklasser og barnehageavdelinger som samarbeider på tvers samt SFO.  Berørte elever i 1.-4. trinn får hjemmeundervisning fredag 17. desember.

De som har gjennomgått covid-19 de siste tre månedene har ikke krav om testing, og kan komme på skolen eller barnehagen på mandag.

For disse barna anbefales det også å unngå fritidsaktiviteter og sosiale sammenkomster gjennom helgen til testsvar foreligger på mandag.

Unngår nedstenging

Alternativet til at barn og elever holdes hjemme denne ene dagen, hadde trolig vært en fullstendig nedstenging av skoler og barnehager med mye smitte, med de store konsekvensene det får for foreldre i jobb, og barna som må være hjemme.

- Med tiltakene kan vi forhåpentligvis dempe smittespredningen, samtidig som betydelig færre ansatte og familier må i karantene, sier han.

Stavanger har for tiden mange klasser og avdelinger i barnehager med pågående smitte. Så langt denne uken er det påvist nye smittetilfeller ved 30 barne- og ungdomsskoler og ti barnehager Smittesituasjonen er stigende, med 921 nye tilfeller i forrige uke og 151 nye smittede onsdag.

Tror på effekt

Skolesjef Jørn Pedersen og barnehagesjef Monica Buvig Stenseth stiller seg bak helsesjefens anbefalinger og har tro på tiltakene.

- Vi vil nå fange opp smitte som ellers ikke hadde blitt oppdaget. Vi har tro på at tiltakene vil ha effekt fram mot juleferien. Samtidig gir det en mer oversiktlig hverdag for våre hardtarbeidende ansatte i skoler og barnehager som allerede har en svært utfordrende hverdag, sier de to.

Barn med særlige behov og barn av foreldre som har samfunnskritisk arbeid som må benytte barnehageplassen eller skoletilbudet fredag 17. desember vil få et omsorgstilbud. 

Følg med på hjemmesidene til skolene og barnehagene for mer informasjon.