Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Tilbud i vinterferien 2020

Mye moro i vinterferien

Vinterferien 2020 i Stavanger går av stabelen i uke 9. Her kommer en oversikt over aktiviteter for de som blir værende i byen.

Vinterferie på MUST. Foto: Anne Lise Norheim

Det er mange ulike tilbud man kan benytte seg av. Blant annet kommer barn med bibliotekkort gratis inn på Stavanger museum, Stavanger maritime museum og Stavanger kunstmuseum (Uten bibliotekkort er det ordinære priser).

Stavanger museum

Stavanger museum har flere arrangementer tilrettelagt for barn og unge. I løpet av vinterferieuken kan du f.eks. delta på omvisningen Fugletrekkets gåter, som gir barna innsikt i livet som fugl. I tillegg arrangerer museet både fuglemaske og edderkoppverksted, samt fortellerstund med temaer som fugleliv og vinterhimmel. Alle arrangementene er gratis, men merk at noen krever påmelding.

Les mer på Stavanger museums hjemmeside 

Utklipp
Utklipp - Stavanger maritime musem

 

Stavanger maritime museum

På Stavanger maritime museum kan barna få et innblikk i livet på sjøen gjennom blant annet et gratis bokbretteverksted, der barna får lage skulpturer og dekorasjoner av gamle bøker. I tillegg arrangerer museet arrangementet Knekk koden hvor barna kan lage fine tavler med maritime flagg. På grunn av materialkostnader koster dette arrangementet koster 40 kroner.

Les mer på Stavanger maritime museums hjemmeside

Stavanger kunstmuseum

 

Sølvberget

Sølvberget er åpent for alle hele vinterferien. Det arrangeres alt fra FIFA-turnering til et åpent verksted som gir alle over 12 år muligheten til å utfolde seg kreativt. 24. og 26. februar kan barn over 10 år få en innføring i 3D-design. Mandag 24. februar blir også de tre vernede telefonkioskene i sentrum omgjort til lesekiosker hvor alle som vil kan komme å bytte bøker. Torsdag 27. februar arrangeres barneteateret Bandittene på biblioteket, før Cinamateket viser filmen Richard storken den 29. februar.

Sølvberget i kommunedelene

I tillegg vil det arrangeres små og store arrangement rundt om i hele kommunen. Finnøy og Rennesøy bibliotek arrangerer som vanlig Strikk og lytt, lesestund, filmvisninger, og Barnas kulturlørdag. Madla Biblioketfilial vil også ha en egen lesestund, og Vinterferie i Kvernevik tilbyr både miniverksted og egen oppsettning av Bandittene på biblioteket.

Sjekk kalenderen til Sølvberget for mer informasjon


Innbyggertreff på Rennesøy

Fredag 28. februar inviterer Stavanger kommune og Rennesøy frivilligsentral til et innbyggertreff i Vikevåg
innbyggertorg (Det gamle rådhuset). Det vil bli servert noe å bite i og forfriskninger. Samtidig vil kommunens ansatte være til stede for å svare på spørsmål. Leder av Rennesøy kommundelsutvalg, Terje Øvrebø vil også være tilgjengelig for en prat.

Oljemuseet

Oljemuseet har nettopp åpnet en ny utstilling som handler om å jobbe under vann.

Samtidig tilbyr de barneomvisinger klokken 11:00 og 13:00, mandag til fredag i vinterferien. Det vil også bli satt opp et aktivitetsbord slik at barna (og voksne) kan lage figurer inspirert av de merkelige undervannsfarkostene som finnes, eller bruke fantasien til å lage farkoster som kan brukes i framtiden. I tillegg til blir det arrangert en ny bildekonkurranse, hvor de besøkende kan gå rundt i utstillingen, og finne ut hvor de ulike bildene er tatt.

 Foto: Shadé B. Martins, Norsk Oljemuseum
Utstillingen På jobb under vann
Foto: Shadé B. Martins, Norsk Oljemuseum

 

Jernaldergården

Jernarldergården tilbyr besøkende ulike vinterferieaktiviteter. Ta turen til Ullandhaug for å lære mer om hvordan menneskene som bodde i området for 1500 år siden levde.

Svømmehallene

Selv om Finnøy svømmebasseng for tiden er stengt, holder mange av kommunens svømmehaller åpent i vinterferien. Trykk her for å finne åpningstidene til din lokale svømmehall.

Svømmeanlegget Gamlingen sett ovenfra, med blått basseng, grønne plener og nyplanta trær.
Foto: Stavanger kommune

Ut på tur - bruk Stavanger! 

Tur- og naturmulighetene i Stavanger er mange. De 52 hverdagsturene er spesielt populære

Sjekk også ut folkestiene våre og friluftskartet vårt.

Stolpe med skilt for Lindøyturen, ved Lindøy kai. I bakgrunnen ett av de hvite husene ved kaien.
Lindøyturen er den korteste av hverdagsturene, men du må ta rutebåt for å komme til vakre Lindøy
Foto: Ståle Madland Schjelderup

 

Noe vi har glemt? Gi gjerne lyd på Facebook, eller bruk den rosa knappen under artikkelen her.