PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ungsiddis: Her er alle vinnerne

Ungsiddis: Her er alle vinnerne av videokonkurransen

Over 70 bidrag ble sendt inn til sommerens videokonkurranse for ungdom i Stavanger. Nå er de 27 vinnerne kåret!

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Skjermbilder av de 27 bidragene i videokonkurransen #ungsiddis.

Denne sommeren har Stavanger kommune arrangert en videokonkurranse for ungdom mellom 13 og 19 år. Da fristen for å sende inn bidrag gikk ut 15. august, hadde over 70 ungdom sendt inn flotte bidrag.  

Her kan du lese mer om konkurransen 

Mange gode videoer gjorde det utfordrende for juryen å velge alle vinnerne, men noen av bidragene utmerket seg spesielt. På førsteplass finner vi Thomas Hatteland som har laget en svært god video om Stavanger med høy kvalitet. Juryens begrunnelse for valget av vinner: 

Videoen viser tydelig hva som gjør Stavanger til en god by, på en svært kreativ måte som utmerker seg ved å fremheve ungdommens blikk på byen. Den har også en hensiktsmessig lengde, ryddig form og en historiefortelling som vil appellere til andre ungdom. Det er en klar plan bak videoen og den framstår gjennomtenkt med fine innslag av humor. Den fremstår også som en meget god reklame for byen vår. Videoen har svært god kvalitet i lyd og bilde, og oppfyller formkravene. 

Se listen over alle vinnerne lenger nede i saken. Alle bidragene i konkurransene finner du ved å søke på #ungsiddis på Instagram og Tiktok. 

Laget videoer som 8-åring 

Thomas Hatteland er en 19-åring fra Hafrsfjord som helt siden han var liten har hatt en stor interesse for film og redigering: 

– Jeg har funnet mye inspirasjon i hvordan idolene mine har klart å få en helt vanlig hverdag til å se interessant og spennende ut på grunn av redigeringen. I 8 års-alderen begynte jeg smått å redigere Lego-videoer på iPoden min, og siden da har jeg bare utviklet meg, forteller Thomas. 

Selvlært 

Alt han har av kunnskap og kompetanse er selvlært gjennom youtube-videoer, og gjennom refleksjon rundt kameravinkler, klipping og redigering når han ser på filmer. 

– Videokonkurransen appellerte veldig til meg som driver med video og redigering som hobby. Jeg så på videokonkurransen som en god mulighet til å få vist hva jeg kan, samtidig som jeg fikk vist fram de positive sidene ved hjembyen min. Jeg er en stolt siddis, og hadde mange gode ideer for hva jeg ønsket å inkludere i filmen for å vise fram byen vår. 

Thomas har lenge ønsket seg et nytt filmkamera, og sier premiepengene på 25 000 kroner kommer til å hjelpe han med å endelig kunne kjøpe drømmekameraet. Neste år begynner han på en bachelor i Film og TV på Høyskolen Kristiania, etter hvert håper han på å ta en mastergrad i regi og på sikt få jobbe i filmbransjen.

En sterk andreplass i konkurransen gikk til 17 år gamle Inger Hovland og musikkvideoen hun har laget om Stavanger med egenskrevet tekst. Juryens begrunnelse: 

Videoen viser tydelig hva som gjør Stavanger til en god by, på en unik, kreativ og humoristisk måte som utmerker seg. Det er en klar plan bak videoen og den framstår gjennomtenkt. Det er en sjarmerende hyllest til Stavanger som appellerer til et stort publikum. Videoen har også god kvalitet i lyd og bilde, og oppfyller formkravene. 

Tredjeplassen gikk til Amelia Hundsnes som gjennom sin historiefortelling fremhevet de små tingene som gjør Stavanger til en god by. Juryens begrunnelse: 

Videoen viser tydelig hva som gjør Stavanger til en god by, på en kreativ måte som utmerker seg og virker gjennomtenkt. Budskapet om “de små tingene” skiller seg spesielt ut og støttes opp av et flott samspill mellom fine klipp og andre innholdselementer. Videoen har også god kvalitet i lyd og bilde, og oppfyller formkravene.

Totalt 27 premier deles ut i konkurransen. Alle vinnerne vil i løpet av denne uken få et digitalt brev (Digipost) og/eller e-post fra Stavanger kommune. Her står det hva du må gjøre for å få utbetalt pengepremien. Dersom du ikke har fått dette brevet i løpet av uken, ta kontakt med kontaktpersonen nederst i saken. 

Liste over alle vinnerne med lenke til bidraget deres på Instagram/Tiktok: 

Førsteplass Andreplass Tredjeplass Fjerdeplass Femteplass
Thomas Hatteland Inger Hovland Amelia Hundsnes Daniel Poleanski Amalie Larsen
      Kiran Raja Bogdan Comanescu
      Max Jøronstad Eimund Tangen
      Mia Risa Eirill Steinset
        Frida Elise Steen
        Hanne Holand
        Hanna Marie Qvindesland
        Hedda Eliassen Jøsang
        Linnea Karlsson
        Live Lode
        Matias Meling
        Molly Zahl Noreger
        Samira Sjaripova
        Teo Hagland
        Tuva Marie Selmer Reinersten
        Vebjørn Langeland Øen
        Veronica Maa
        Vian Hosin og Sunniva Vader
        William Grindheim
        Wilma Holand

Lurer du på noe?

Ingrid Meling Ramberg

Ingrid Meling Ramberg

sosiale medier-koordinator og innholdsprodusent, kommunikasjonsavdelingen

Telefon:
959 77 879
E-post:
ingrid.meling.ramberg@stavanger.kommune.no

 

Juryen har bestått av ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), Erlend Jordal (H), Øyvind Jacobsen (Ap) og en representant fra kommunikasjonsavdelingen i Stavanger kommune.