PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Om Stavanger kommune

Slik kan du bruke dataene i statistikken

Stavanger-statistikken er nå interaktiv og gir muligheter for nedlasting av data og ferdige analyser. Les mer her om hvordan du kan bruke statistikken.

Fram til 2019 ble statistikk om Stavanger samlet og publisert i en levekårsundersøkelse. Etter dette har vi gått over til å vise fram statistikken gjennom programmet Tableau, som gir tilgang til oppdaterte tall til enhver tid.

Her finner du Stavanger-statistikken

Tableau-verktøyet muliggjør kobling til datakilder, sammenkobling av ulike datakilder, analyser og publisering og distribuering av bearbeidete data i én operasjon.

De ulike analysene og dataene som ligger ute i statistikken er fullt ut nedlastbare i ulike former. Ferdige bilder av grafer, ferdige datatabeller eller datagrunnlaget som flate tabeller for egne analyser i f.eks. Excel.

Klikk først på den aktuelle grafen, gå deretter ned til symbolet for nedlasting. Velg ønsket format og last ned. Se figur.

Hvordan highlighte...

En god del av statistikken som ligger ute er analyser og koblinger mellom ulike datasett, og vil slik sett ikke være tilgjengelig fra andre kilder.

For mange av datasettene vil det være mulig å huke av og på ulike valg, f.eks. kommune. variable etc.

Merk også at dataene er interaktive. Klikker du på en graf i et diagram, eller et objekt i et kart, vil  relaterte objekter i de øvrige grafene bli markert. Se figur.

Viser hvordan en tar ut data..

De ulike vinduene er også klar for for "Embedding" det vil si at du kan integrere disse i egne websider. Dette kan gjøres både som kode eller link til f.eks. "iframe" .

Kontaktinformasjon

Inger Bjørgo Hustvedt

Rådgiver innenfor statistikk og analyse
Avdeling byutvikling, seksjon for overordnet plan

Mobil:
454 86 259
E-post:
inger.bjorgo.hustvedt@stavanger.kommune.no

Nadia Remen Svendsen

Rådgiver i seksjon for overordnet plan
Prosjektleder for planstrategi og kommuneplanens samfunnsdel

Mobil:
917 40 873
E-post:
nadia.remen.svendsen@stavanger.kommune.no