PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Helse og omsorg
  3. Informasjon om koronavirus
  4. Snufseråd fra smittevernkontoret

Snufseråd

Snufsete, groggy eller vondt i halsen? Ta en hurtigtest (hjemmetest), og hold deg hjemme til formen er god. Her er FHI sine anbefalinger nå i februar 2022:

Information in other languages

Flytdiagram fra FHI, finnes i tekstform her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/befolkningen/hva_skal_du_gjore_ved_nye_luftveissymptomer/?term=&h=1

– Eg e ikkje i form. Ka gjørr eg?

Voksne som har feber, hoste, sår hals og ikke er i form, bør holde seg hjemme og ta en selvtest (hurtigtest). Hvis testen er negativ, kan du gå på jobb når allmenntilstanden er god. Føler du deg syk, bør du bli hjemme, og ta en ny hurtigtest etter 2-3 dager. Er testen positiv, bør du holde deg hjemme i fire dager.

Se også hva FHI skriver om nyoppståtte luftveissymptomer her. 

– Ska eg hurtigtest eller sånn PCR-test?

Det kan være lang ventetid på å få svar på PCR-test. Derfor anbefaler vi at du tar hurtigtest (selvtest). Du kan få utlevert hurtigtest fra kommunen her eller kjøpe en på f.eks. apoteket.

Hvis hurtigtesten er negativ, og symptomene blir verre, bør du vurdere å ta en ny hurtigtest.

Er hurtigtesten positiv, anbefaler vi at du registrerer det på hjemmetest.remin.no/stavanger slik at vi i kommunen får en oversikt over smittesituasjonen. Hvis du ikke har tre vaksinedoser, bør du bekrefte koronasmitte med en PCR-test som tas av helsepersonell ved Stavanger Forum på Tjensvoll. Tid for PCR-test bestiller du på helsenorge.no eller ved å ringe 51 91 40 30 kl. 10–14.

Obs: Hvis du har tre vaksinedoser, eller har to doser og gjennomgått covid tidligere i løpet av de siste tre måneder, trenger du IKKE ta PCR-test etter positiv hurtigtest. 

Tester du positivt, bør du holde deg hjemme i fire dager.

– Men altså, 3-åringen e jo snåttete heile høsten!

Fra 12. februar er det ikke lenger nødvendig å teste barn og unge (til og med videregående skole) for korona – selv om de har symptomer. 

Barnehagebarn og skoleelever anbefales å holde seg hjemme når de er syke, men kan gå i barnehagen og på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer. De kan gå i barnehage/skole selv om de har lett snue eller restsymptomer etter en gjennomgått infeksjon.

Se hva FHI skriver om barn og luftveissymptomer her.


Forresten... Det er ikke for seint å ta koronavaksine!

Vi blir glade for alle som bestiller tid til vaksinering. Du kan enten bestille via ReMin eller komme på drop-in. Les mer her

Husk også at selv om legevakten er for alle, så er den ikke for alt. Kontakt fastlegen din først, dersom du har akutte nyoppståtte plager eller ved forverret kronisk sykdom. Så unngår vi lang kø for de som trenger legevakten mest.