PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

 1. Hjem
 2. Kultur og fritid
 3. Kultur
 4. Kunstnerleiligheter

Kunstnerleiligheter

Kort fortalt

 • Stavanger kommune låner ut kunstnerleilighet i Berlin, og leier ut kunstnerleiligheter og atelier i Stavanger. 
 • Søknadsfrist for opphold i 2024 er 1. november 2023.
 • Residensordningen er et viktig ledd i Stavanger kommunes internasjonale kulturpolitikk. Ordningen gir kunstnere mulighet til å fordype seg faglig og utvikle sin egen karriere.

Information in other languages

Kunstnerleilighet i Berlin

Stavanger kommune stiller en leilighet i Berlin til disposisjon for profesjonelle kunstnere som har sitt virke i Stavanger. Kunstnerleiligheten skal gi kunstnere mulighet til å videreutvikle sitt kunstneriske arbeid i et internasjonalt miljø og utvikle nettverk i Berlin.

Profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere kan søke om arbeidsopphold i leiligheten. Ordningen er tverrfaglig og oppholdet er gratis. 

Leilighet og beliggenhet

Leiligheten er på 60 m2, og inneholder stue/arbeidsrom, soverom, kjøkken, bad og har trådløst nettverk. Leiligheten ligger i bydelen Charlottenburg nær Mitte, midt i sentrum av Berlin, og det er kort vei til buss og t-bane. 

 

Stavanger kommunes kunstnerleilighet i Berlin
Stavanger kommunes kunstnerleilighet i Berlin

Se kart over leilighetens beliggenhet i Berlin nedenfor.

Veiledning for søknad om opphold

Periode og varighet: Arbeidsoppholdet skal vare fra 1-3 måneder. I særlige tilfeller kan oppholdet være kortere. Søkeren må være tydelig på ønsket leieperiode.  

Reisestipend: Ved tildeling følger det et reisestipend på kr 2000 per måned som blir utbetalt før avreise. Dette blir kun gitt dersom du er folkeregistrert i Stavanger kommune.  

Krav til søkeren:

 • Profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere innen alle kunstformer kan søke om opphold.
 • Søkeren må bo og arbeide i Stavanger kommune.
 • Dersom du har hatt opphold i leiligheten de to foregående årene, vil du ikke bli prioritert. 
 • Søkeren skal bruke oppholdet til utvikling av eget kunstnerisk arbeid, utvikle nettverk og kontakt med aktuelle fagmiljø i byen, markedsføring av eget arbeid og/eller annen faglig utvikling. 

Søknadsskjema 

Søknaden må inneholde alle obligatoriske opplysninger i søknadskjema, og skal beskrive hva oppholdet skal brukes til. Ufullstendige og/eller mangelfulle søknader vil bli avvist. 

Søknadsskjema er nå tilgjengelig for søknader for hele 2024. Søknadsfrist er 1. november 2023. Behandlingstid er ca. 4 uker. 

Søknad skal sendes via elektronisk skjema.

Behandling av søknaden

Tildeling om opphold i kunstnerleiligheten blir behandlet administrativt av kultursjefen. Når det er mange søkere, vil kunstnere i etableringsfasen bli prioritert, og kunstnere som ikke har vært tildelt opphold på et tidligere tidspunkt.  

 

Tilskudd kan kreves tilbake dersom tildeling av opphold bygger på uriktige opplysninger fra søker, eller at oppholdet ikke er nyttet etter forutsetningene. Dette gjelder både tilskudd som ikke er utbetalt og utbetalt tilskudd. Dette gjelder også ved manglende oppfølging av signert kontrakt ved opphold, og øvrig brudd på ordensregler tilknyttet leiligheten. 

 

Frida Hansens hus

Stavanger kommune, kulturavdelingen disponerer en velutstyrt kunstnerleilighet til utleie for besøkende kunstnere i Frida Hansens hus. Leiligheten er lokalisert i Hillevåg bydel. Rogaland kunstsenter koordinerer løpende tildeling på oppdrag fra Stavanger kommune.

For mer informasjon om leiligheten, søknadsskjema og praksis, ta kontakt med Rogaland kunstsenter direkte. Tlf. +47 51 59 97 60 eller post@rogalandkunstsenter.no.

Frida Hansens hus
Frida Hansens hus

Kunstnerleilighet i Gamle Stavanger

Stavanger kommune har en leilighet for kunstnere og kulturarbeidere i Øvre Strandgate 66 i Stavanger. Leiligheten i 2. etasje er 76 m2, og inneholder stue, kjøkken, bad, toalett og to soverom. Leiligheten er møblert, har nødvendig utstyr og wifi. Leiepris er 2 000 kroner per uke.

Kunstnere og kulturarbeidere fra alle kunstfelt er velkomne til å søke om opphold. Det kunstnerdrevne visningsstedet Studio17 koordinerer utleie av kunstnerleiligheten på oppdrag fra Stavanger kommune. 

For mer informasjon og søknadsskjema, ta kontakt med
Studio17 på e-post: leie.studio17@gmail.com

Kunstnerleilighet i Gamle Stavanger
Kunstnerleilighet i Gamle Stavanger

Kontaktinformasjon

Stein Andreassen

rådgiver 

Musikk, kulturarv, arrangementer, Berlin-leiligheten og Den kulturelle spaserstokken 

Telefon:
51 50 79 60
E-post:
stein.andreassen@stavanger.kommune.no