Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Kultur
  4. Kunstnerleiligheter

Kunstnerleiligheter

Kort fortalt

Stavanger kommune leier ut flere kunstnerleiligheter og atelier, både i Stavanger og i Berlin.

Stavanger, Bybrua sett fra Strandkaien

Kunstnerleilighet i Berlin

Stavanger kommune stiller en leilighet i Berlin til disposisjon for profesjonelle kunstnere som har sitt virke i Stavanger. Kunstnerleiligheten skal gi kunstnere mulighet til å videreutvikle sitt kunstneriske arbeid i en stimulerende internasjonal sammenheng, treffe fagmiljø og utvikle nettverk i Berlin.

Både profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere kan søke om arbeidsopphold i leiligheten. Ordningen er tverrfaglig og oppholdet er gratis. Residensordningen er et viktig ledd i Stavanger kommunes internasjonale kulturpolitikk, og vil kunne gi muligheter for en enkeltkunstners utvikling og karriere.

Søknadsfrist til neste års opphold er 1. oktober.

Stavanger kommunes kunstnerleilighet i Berlin
Stavanger kommunes kunstnerleilighet i Berlin

Periode og varighet
Det er lagt opp til at arbeidsoppholdet skal ha en varighet fra 1-3 måneder. I særlige tilfeller kan det gis kortere opphold. Ønsket oppholdsperiode og -varighet må defineres tydelig i søknadsskjema.  

Leilighet og beliggenhet
Leiligheten ligger sentralt plassert i bydelen Charlottenburg nær Mitte, midt i sentrum av Berlin. Her er det kort vei til transportmidler som buss og t-bane.

Leiligheten er på vel 60 m2, og inneholder stue/arbeidsrom, soverom, kjøkken og bad. Leiligheten har trådløst nettverk.

Reisestipend
Ved tildeling av opphold i kunstnerleiligheten følger det et reisestipend på kr 2000 per måned som utbetales i forkant av avreise til Berlin. (Dette gis kun dersom du er folkeregistrert i Stavanger kommune.) 

Les veiledningen for hvordan du søker opphold i kuntnerleiligheten i Berlin før du fyller ut det elektroniske søknadsskjemaet.

Se kart over leilighetens beliggenhet i Berlin nedenfor.

For mer informasjon ta kontakt med rådgiver Maren Skoie på telefon 51 50 71 66 eller e-post maren.skoie@stavanger.kommune.no

Frida Hansens hus

Stavanger kommune, kulturavdelingen disponerer en velutstyrt kunstnerleilighet til utleie for besøkende kunstnere i Frida Hansens hus. Leiligheten er lokalisert i Hillevåg bydel. Rogaland kunstsenter koordinerer løpende tildeling på oppdrag fra Stavanger kommune.

For mer informasjon om leiligheten, søknadsskjema og praksis, ta kontakt med Rogaland kunstsenter direkte. Tlf. +47 51 59 97 60 eller post@rogalandkunstsenter.no

Kunstnerleilighet i Gamle Stavanger

Stavanger kommune har en leilighet og atelier for kunstnere i Øvre Strandgate 66. Leiligheten i 2. etasje er 76 m2 og er delvis møblert. Den inneholder stue, kjøkken, bad, toalett og to soverom. Leiepris er 2 000 kroner pr. uke.

Rogaland kunstsenter koordinerer utleie av kunstnerleiligheten på oppdrag fra Stavanger kommune.

For mer informasjon og søknadsskjema, ta kontakt med
Rogaland kunstsenter på telefon 51 59 97 60 eller e-post
post@rogalandkunstsenter.no

Kontaktinformasjon

Marita Aksnes

Rådgiver i kulturavdelingen

Telefon:
51 50 83 92
E-post:
marita.aksnes@stavanger.kommune.no