PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Dose 4 tilbys de over 65 år

De over 65 kan få dose 4

Dose 4 av koronavaksine blir tilbudt til alle over 65 år i vaksinesenteret. Er du over 75 år kan du komme på drop in.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Oppdatert 14.09.22: Tre nye risikogrupper anbefales dose 4

Stavanger kommune har nå vaksinert alle over 75 år på sykehjem som har ønsket å ta dose 4. Nå intensiveres vaksineringen av de hjemmeboende over 75 år. I løpet av de neste dagene får alle over 75 år en påminnelse på SMS om å ta dose 4. De som er over 75 år kan fortsatt møte på drop in i vaksinesenteret i Hjalmar Johansens gate 10 i Bekkefaret, eller bestille tid i Remin. Enkelte fastleger vil også tilby dose 4. Ambulant vaksinering av innbyggere som av helsemessige årsaker ikke kommer seg vaksinesenteret er også gjenopptatt. Fastlegene henviser til ambulant vaksinering.

Usikkert hvordan pandemien utvikler seg

I slutten av uke 34 får de som er 65-74 år SMS med tilbud om dose 4. Men også denne gruppen kan allerede nå gå inn i Remin og bestille tid til fjerde dose, hvis det er kapasitet i vaksinesenteret. 65-74-åringene kan ikke komme på drop in. FHI anbefaler at de som er over 65 år vaksineres med fjerde dose nå, fordi det er usikkert hvordan pandemien vil utvikle seg på sensommeren og høsten.

-Vaksinebeskyttelsen hos de som fikk vaksinene for lenge siden er også svekket nå. Derfor er det lurt å følge FHIs anbefalinger for å være maksimalt beskyttet hvis det skulle komme en høst- og vinterbølge med koronasmitte. Vaksinesenteret vårt kommer til å være åpent framover, så det er bare å benytte anledningen, oppfordrer direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Kommer tilbake med anbefaling for de under 64

Vaksinesenteret i Hjalmar Johansens gate har åpent mandag-fredag 08.30-15.00 (stengt for pause 11.30-12.30). Det må være fire måneder mellom dose 3 og dose 4. FHI har varslet at de vil komme tilbake med en oppdatert anbefaling av tidspunkt for vaksinering av de som er mellom 18 og 64 år. Foreløpig tilbys dose 4 kun til de med alvorlige underliggende sykdommer i denne aldersgruppen.

Kontaktpersoner for medier:

Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse, 992 98 461.
Smittevernoverlege Ruth Midtgarden, 938 18 987.