PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

 1. Hjem
 2. Nyheter
 3. Høstferie i byen

Se alt du kan gjøre i høstferien!

Hjemme i høstferien? Få med deg alt som skjer i Stavanger.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

To jenter poserer i hjemmelagde skjørt på Sølvberget.

Årets høstferie faller til uke 41. Hva med å tilbringe den i byen? Her får du en kort oversikt over hvilke aktiviteter du kan ta med deg familien på i løpet av uka.

Arkeologisk museum og Jernaldergården

Det blir mye moro på arkeologisk museum og Jernaldergården i høstferien. "Ull er gull" er høstferiens overordnede tema, her kan du være med å spinne tråd på håndtein og veve. Høstferien på Arkeologisk museum og Jernaldergården er gratis for alle barn. Se de ulike åpningstidene for Arkeologisk museum og Jernaldergården. 

Hillevågsugå

Hillevågsugå er et nærmiljøsamarbeid som ønsker å gi et spennende lokalt tilbud til hele familien i høstferien. Se programmet

Stavanger innebandyklubb – Gratis innebandycamp i Stavanger idrettshall

Stavanger innebandyklubb arrangerer gratis innebandycamp for de på barne- og ungdomstrinnet 10.-12. oktober. Campen passer for jenter og gutter, nybegynnere og aktive spillere. Les mer om opplegget.

Dagsturhytta på Fogn og andre turmuligheter

Tidligere i høst åpnet dagsturhytta Ørnareiret på Fogn. Hytta ligger på øyas høyeste topp, Ørnakula, 166 meter over havet. Herfra kan du nyte den fantastiske utsikten over Ryfylke, mens du varmer føttene ved vedovnen i hytta. 

Dagsturhytta Ørnereiret på Fogn. Foto: Janne Aano Bø
Dagsturhytta Ørnereiret på Fogn. Foto: Janne Aano Bø

Det er mange turmuligheter i Stavanger. Hva med å ta turen til en av disse populære turopplevelsene i løpet av høstferien.  

Bruk biblioteket og museene i høstferien

Verksteder og gjenbruk

 • Alle hverdager inviterer Stavanger kunstmuseum til Skulpturverksted. Her kan dere bli inspirert av kunstneren Ruth Asawa, og lage dekorative skulpturer av gjenstander og materiell de fleste av oss har hjemme. Ta med tomme og rene melkekartonger.
 • IDDIS inviteres barn og voksne til Trykkeriverksted.
 • Stavanger museum er det verksted i barnekaféen der barn kan lage en vindmølle eller dekorere en snurrebass.
 • Sølvberget har åpent verksted i 3. etasje tirsdag og torsdag kl. 15.00-19.00 for barn over 10 år. På Rennesøy bibliotek er det Hobbyverksted tirsdag og torsdag kl. 12.00 der barn i 4.-7. klasse kan komme for å male handlenett og lage «junk journal».
 • På Sølvberget arrangeres det også opplegg for ungdom 13 - 20 år gjennom høstferien. Hva med å delta på FIFA-turenering? Eller teste ut Henna-tatovering?

Bli underholdt

 • Bussjåføren Santiago er populær på Sølvberget. Bli med når han holder lesestund fredag 14. oktober kl. 11.00-11.30.
 • Legg turen til Rennesøy eller Finnøy bibliotek på lørdag 15. oktober å få med deg Nysirkusshow. Her blir det akrobatikk og dans, og barna kan bli med.
 • Hver søndag er det Søndagsbarn på Sølvberget, og så i høstferien. Søndag 9. oktober kommer Teater Grimborken med forestillingen Elefantungen. Hvordan fikk elefanten sin lange nese? Søndag 16. oktober kommer forfatteren av Bukkene Bruse på badeland, Bjørn Rørvik, på besøk. Han har skrevet en bildebok, To små riddere, som han vil vise oss.
 • Det blir Musikklek og Sanseteater for de aller minste i høstferien.
 • Lørdag 15. oktober kl. 12.00 blir det førpremiere på Barnas cinematek. Filmen Hvor er Anne Frank er basert på den folkekjære klassikeren Anne Franks dagbok. Aldersgrense 9 år.

Fiske i Store Stokkavatn

Store Stokkavatn har flott ørret og røye som er bitevillig nå på høsten. Se flere fiskesteder i Stavanger.

Svømmehallene har åpent

Bydelshallene holder åpent som normalt gjennom høstferien, og Stavanger svømmehall har noe lenger åpent. Gamlingen holder stengt. Sjekk oversikten over svømmeanleggene våre.

Kvernevik svømmehall innenfra, jpg
Kvernevik svømmehall
Foto:

Vinterlys i fargegaten

Torsdag 13. oktober kl. 20.00 tennes de vakre vinterlysene i fargegaten. Fra og med kl 18.00 blir det hyggelig servering for både store og små på uteserveringene. Les mer om Vinterlys i fargegaten på Facebook-arrangementet.

Fargegata i Stavanger

Høstferie på Mostun natursenter

Flere dager i høstferien arrangerer Naturvernforbundet i Rogaland gratis aktiviteter for hele familien. Det blir premie til barn som fullfører alle de tre aktivitetene:

 • utendørs skattejakt
 • trekamp på tunet
 • høstverksted i kafeen

Hvis været tillater det vil bålpanna fyres opp slik at gjestene kan steke pinnebrød. Det er også mulig å ta med egen grillmat. Kafeen er åpen med salg av økologiske vafler, kjeks og kald og varm drikke. Les mer i Facebook-arrangementet.  

Fritidsklubbene

Fritidsklubbene i kommunen har åpent som normalt gjennom hele høstferien.

Bakgården aktivitetssenter

Bakgården er et senter som er litt annerledes, spennende og kreativt. De holder åpent som normalt i høstferien. Aktivitetssenteret er for deg som innimellom føler seg litt ensom eller ikke «passer helt inn».

Norsk oljemuseum

I høstferien gjenåpner et nyoppusset katastroferom. Det blir også mattetivoli og en ny bildequiz i utstillingene. De ordinære åpningstidene gjelder for hele høstferien.

Sørmarka Arena

Holder åpent som normalt gjennom høstferien. Se timeplanen.

Klatring i Sørmarkå arena

Noe vi har glemt? Gi gjerne lyd på Facebook, eller bruk den røde knappen under artikkelen her.