PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Innfører munnbind-påbud på Nord-Jæren

Nå er det munnbind-påbud på Nord-Jæren

Fra 2. desember til og med 7. januar er det innført påbud om bruk av munnbind hvis du ikke kan holde minst én meters avstand til andre på bussen, i drosjer og butikker og på kjøpesentre.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Bakgrunnen for det nye smittetiltaket i kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er den samlede smittesituasjonen for luftveissykdommer på Nord-Jæren, og presset som nå er på sykehus, legevakter, helsetjenester og skoler i regionen.

– Vi forsterker ett av de nasjonale koronatiltakene nå for å redusere trykket på viktige samfunnsfunksjoner. Vi på Nord-Jæren er i en annen situasjon enn tidligere, og vi må alle gjøre det vi kan for å begrense smittesmittespredningen. Tiltakene er også en påminnelse om at vi må være ekstra smittevernbevisste inn mot julehøytiden, sier ordførerne Kari Nessa Nordtun, Stanley Wirak, Tom Henning Slethei og Jarle Bø.

Varer til 7. januar

Det nye smitteverntiltaket i de fire kommunene på Nord-Jæren innføres fra midnatt natt til 2. desember og har en varighet til og med 7. januar 2022.

Påbudet om bruk av munnbind på kollektivtransport, innendørs stasjonsområder, drosjer, butikker og kjøpesentre gjelder når du ikke kan holde minst én meters avstand til andre. Påbudet gjelder ikke barn under 12 år eller personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

– Vaksinering er fortsatt det viktigste smitteverntiltaket og virkemiddelet mot alvorlig sykdom. Igjen vil vi understreke at vaksinering ikke bare er viktig for den enkelte, men også for fellesskapet, sier de fire ordførerne på Nord-Jæren.

Forskrift: Midlertidig forskrift om smitteverntiltak

Flere påminnelser: 

  • Vaksinér deg mot Covid-19.
  • Unngå klemming og håndhilsning.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk eller har symptomer.
  • Test deg hvis symptomer, også om du er vaksinert.
  • Fortsett å vaske hendene ofte.

Kontaktperson for media:

Ordfører Kari Nessa Nordtun

Kari Nessa Nordtun

Kommunestyremedlem for Ap i Stavanger (i permisjon)