PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Søker studenter, pensjonister og andre til vikariater i skole, SFO og barnehage

Søker studenter, pensjonister og andre til vikariater i skole, SFO og barnehage

– Det er alvorlig mangel på vikarer i skole, SFO og barnehage. Får vi ikke tak i flere hender og hoder, kan resultatet bli at enkelte skoler og barnehager må stenge og barna sendes hjem, sier skolesjef Jørn Pedersen.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Økningen i koronasmitte, kombinert med både influensa- og RS-virus, førte til at skolesjefen i midten av november, gikk ut og varslet at enkelte skoler kanskje måtte stenge. Da var et høyt antall av de ansatte enten syke selv eller hjemme med syke barn, og vikarmarkedet var tømt.

– Til nå har skolene og barnehagene klart seg ved å omrokere sine ansatte. Det har fungert en stund, men det vil ikke fungere i lengden. De ansatte er slitne, og smitten øker fortsatt. Behovet for vikarer vil vare en god stund, sier barnehagesjef Monica Buvig Stenseth.

Kommunen søker vikarer

Nå går Stavanger kommune ut og søker etter voksne som har tid til overs og er glade i barn, til midlertidige vikariater i skole og barnehage.

– Vi trenger først og fremst voksne som kan passe på barna. Vi søker ikke spesifikt etter folk med pedagogisk utdannelse, men de som har det, er selvsagt ekstra velkomne til å søke, sier Stenseth.
Ordningen fungerer slik at skolene og barnehagene melder inn sine behov for vikarer for en bestemt periode (for eksempel tre vikarer i perioden januar til mars). Når kommunen så mottar søkere, vil de bli fordelt ut på de forskjellige skolene og barnehagene. Den enkelte virksomheten foretar selv intervjuer og sluttfører selve ansettelsen.

Søker etter trygge voksne

De det søkes etter er trygge voksne som kan hjelpe de fast ansatte. Det er i barneskolen og i barnehagene bemanningskrisen er størst, men noen ungdomsskoler kan også ha behov for ekstra vikarer.

– Vikarer uten pedagogisk bakgrunn vil for eksempel ikke bli satt til å lede en skoleklasse alene. Her er det snakk om å ha nok voksne ute i skolegården eller i barnehagen, i SFO, i gymsalen og i klasserommet for å avhjelpe de fast ansatte. Har vi ikke nok voksne er alternativet å stenge, sier Pedersen.

Les mer på stavanger.kommune.no/vikarer

Kontaktpersoner for media:

Skolesjef Jørn Pedersen: 468 51 272
Barnehagesjef Monica Buvig Stenseth: 474 55 360