
Kvikktest
Gründere, oppstartselskaper og andre leverandører inviteres til å utforske nye løsninger, for en bedre hverdag i kommunen. Nå starter vi opp den andre kvikktesten som handler om å skape gode sommerminner i øyriket.
Hva er en kvikktest?
Kvikktest er et eksperiment som går over seks måneder, der vi bruker åpen konkurranse til å velge ut bedrifter som får teste sine løsninger i reelle omgivelser. Et av hovedmålene med å gjennomføre en kvikktest er læring. Læring for bedriftene som får testet sine ideer og løsninger før evt. kommersialisering, og læring for kommunen som får bedre forståelse for den gitte utfordringen. Fire kjennetegn:
- En kvikktest gjennomføres på kort tid
- En kvikktest tar utgangspunkt i et behov fra kommunen, og uferdige produkter eller tjenester som ikke har blitt testet i markedet
- En kvikktest foregår i reelle omgivelser, med reelle brukere
- I kvikktest bruker vi åpne konkurranser slik at mange bedrifter skal ha mulighet til å delta. Gjerne gründere og oppstartsselskaper som ofte ikke kvalifiserer til de tradisjonelle anskaffelsene i kommunen.
Kvikktest øyriket: Om utfordringen
Koronapandemien preger fremdeles samfunnet, og det er stor sannsynlighet for at vi kommer til å feriere i eget land, også denne sommeren. I denne kvikktesten ønsker vi å utfordre bedrifter til å skape gode sommerminner for de som velger å utforske øyriket i Stavanger kommune sommeren 2021.
Stavangers øyrike består av 37 øyer og har potensiale til å bli en attraktiv turistdestinasjon med sin natur, matproduksjon og tilknytning til byen Stavanger. Øyene består av spektakulære turruter, deilige smaker fra lokale produsenter, og eksotiske opplevelser på land og til havs.
I denne kvikktesten ønsker vi å utfordre fem bedrifter til å teste nye løsninger som kan bidra til å gjøre øyriket til en enda bedre turistdestinasjon.
Opplevelser og reiseliv er en strategisk satsing for Stavanger kommune og vi ønsker å stimulere til bærekraftig turisme med høy lokal verdiskaping, basert på naturlige og historiske fortrinn. Reiselivsbransjen består i dag av mange gode aktører, men vi tror det er rom for flere ideer og løsninger for å skape enda bedre opplevelser i øyriket.
Utfordring
Hvordan kan flere oppdage og ha gode opplevelser i øyriket?
Dette ser vi etter
Mulighetsrommet er stort, og det finnes mange løsninger på utfordringen vi i kommunen ikke har tenkt på. I denne kvikktesten ser vi etter løsninger som ikke har blitt tatt i bruk av kommuner tidligere. Vi ser etter løsninger som gjerne er på ide eller prototype-stadiet der kvikktesten kan gi en ramme for brukerinnsikt, testing og læring om løsningen for både bedriften som deltar og kommunen.
Løsningene kan være fysiske, analoge eller digitale, produkter eller tjenester. Løsningen kan være stedstilpasset, men vi ser også etter løsninger som kan kopieres til ander destinasjoner. Det beste er om kvikktesten bidrar til å skape varige arbeidsplasser og en ny eksport fra Stavanger.
Slik fungerer det
- Vi ønsker å støtte inntil fem prosjekter med opptil 250 000 kroner ekskl. mva.
- Bedriften har ansvar for gjennomføring av testen, med oppfølging og støtte fra teamet i kommunen.
- Kvikktesten varer i seks måneder. I den perioden bør det også jobbes med forretningsmodell som sikrer finansiering for videre utvikling.
- Dersom kommunen ønsker å kjøpe løsningen, må det gjennomføres en ordinær anskaffelsesprosess.
Fremdriftsplan
- Dialogmøte ble gjennomført 15. februar.
- Frist for å levere tilbud: 26. mars klokken 12.00.
- Forventet oppstart rundt midten av april/mai.
- Kvikktesten varer i seks måneder fra oppstartsdato.
Kontaktinformasjon

Inger Hanne Vikshåland
kommunikasjonsrådgiver, Smartby
- Mobil:
- 452 92 828
- E-post:
- inger.hanne.vikshaland@stavanger.kommune.no

Nils Henrik Haaland
seniorrådgiver, Innovasjon og digitalisering
- Telefon:
- 51 91 24 99
- E-post:
- nils.henrik.haaland@stavanger.kommune.no

Grethe Andersen
rådgiver
- Mobil:
- 982 51 735
- Telefon:
- 51 50 70 65
- E-post:
- grethe.andersen@stavanger.kommune.no