2. Barnehage og skole
  4. Informasjon til nye elever i Stavangerskolen

Ny elev i Stavanger

Kort fortalt

• I forbindelse med denne registreringen av elevene, søker eleven om skoleplass.
  • Vedtak om skoleplass for disse foretas innen 01.02.
  • Det er ikke ventelister ved noen av skolene.
  • Dersom eleven ikke er tilfreds med den skoleplassen kan eleven/foresatte klage på vedtaket.

Velkommen til nye elever!

Vi har utarbeidet et lite informasjonshefte for foreldre med barn som skal begynne på skolen i Stavanger.

Skoletilhørighet

Skoleplass i Stavanger er regulert gjennom Forskrift om skoletilhørighet (pdf, 109 kb). Denne forskriften avklarer hvilke rettigheter elevene har til skoleplass og hvordan søkeprosessen er. I Stavanger er det innført fritt skolevalg. Framgangsmåte for å søke om fritt skolevalg framkommer også i forskriften.

Elever i Stavanger

Regler for tildeling av skoleplass

Følgende hovedlinjer gjelder for tildeling av skoleplass:

• Elever som skal starte på 1. og 8. trinn blir kontaktet av kommunen innen 15.10 ett år i forveien av skolestart. I forbindelse med denne registreringen av elevene, søker eleven om skoleplass. Vedtak om skoleplass for disse foretas innen 01.02.
  • Eleven/foresatte på andre klassetrinn skal kontakte sin nærmeste skole ved ønske om ny eller bytte av skoleplass i kommunen. Vedtak om skoleplass gjøres fortløpende.
  • Det er ikke opprettet ventelister ved noen av Stavangers grunnskoler.
  • Dersom eleven ikke er tilfreds med den skoleplassen som er tildelt, kan eleven/foresatte klage på vedtaket. Dersom klagen ikke blir imøtekommet ved skolen, vil klagen gå til endelig avgjørelse hos fylkesmannen.

Fritt skolevalg - bytte skole

• I Stavanger kommune er det innført fritt skolevalg. Det betyr at foresatte kan søke om elevplass på hvilken som helst grunnskole i kommunen, og bytte til denne.
  • Dersom det er ledig plass på denne skolen, skal eleven få plass.
  • Ta gjerne kontakt med skolen for å undersøke dette på forhånd.
  • Dersom eleven har fått skoleplass på en annen skole enn nærskolen, må foresatte selv dekke eventuelle utgifter til skoleskyss.
  • Det kan ikke garanteres at yngre søsken får plass ved samme skole.

Skolefagstaben

Besøksadresse: